Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφώνημα Σαρκοζί σε Μέρκελ

Από το news247

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν, Σαρκοζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στο τραπέζι οι δραματικές εξελίξεις λόγω του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα


Τηλεδιάσκεψη προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης έχουν αυτή την ώρα  ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Το Μέγαρο των Ηλύσιων ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδας) ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα τηλεφωνήσει στην Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν την απόφαση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να είναι "αγανακτισμένος" από την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να προκυρήξει δημοψήφισμα, ενώ αρνητική είναι και η αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ.

Η εντύπωση που επικρατεί στη Γερμανία είναι οτι η κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το πρωί ο εταίρος της κ. Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό Ράινερ Μπρούντερλε εξέφρασε την οργή του και κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τα συμπεφωνημένα.
Νωρίτερα, η Monde, επικαλούμενη πηγή κοντά στον Γάλλο πρόεδρο, είχε μεταδώσει πως ο Γάλλος πρόεδρος έμεινε έκπληκτός από την πρωτοβουλία Παπανδρέου. Άφωνος και καθόλου ευχαριστημένος. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Βερολίνου. Επισήμως έγινε λόγος για "εσωτερική υπόθεση που δε σχολιάζεται" αλλά η δυσαρέσκεια ήταν εμφανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου