Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Του Χάρρυ Κλυνν από το harryklynn.

Kραύγαζα εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, δεν είναι οι βουλευτές του, ούτε οι υπουργοί του, ούτε οι ίδιοι οι αρχηγοί του … Το ΠΑΣΟΚ είναι το πολυκέφαλο και αδηφάγο τέρας που ονομάζεται «ευρύτερος δημόσιος τομέας». "Είναι η λεγόμενη διεφθαρμένη, κολλημένη στις καρέκλες με παχυλούς μισθούς κρατική μηχανή, που δεν αφήνει τίποτα να κινηθεί, χωρίς να υπολογίζει ούτε κυβερνήσεις, ούτε το έθνος, ούτε τους απλούς πολίτες."
Κανείς, μα κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε ούτε και θα μπορέσει να δαμάσει και ελέγξει το τέρας αυτό!
Συνηθισμένη του πρακτική να λειτουργεί εκτός νόμου, εκτός λογικής, εκτός στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς και εκτός θεσμών!
Το τερατούργημα αυτό που «κουμαντάρει» τα πάντα, λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του αυτής τα βλέπουμε και κυρίως τα ζούμε σχεδόν καθημερινά στο πετσί μας.

Διαφθορά, εκμαυλισμός, τρομοκρατία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα του δημόσιου βίου και πόλεμος ανελέητος που διεξάγεται συστηματικά ενάντια στις παραγωγικές τάξεις, ενάντια στην ύπαρξη της έννοιας της Πατρίδας αυτής καθεαυτής.
Γιατί Πατρίδα δεν είναι ο απλός γεωγραφικός προσδιορισμός, Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που εργάζονται και παράγουν πλούτο και πολιτισμό.
Ο Πρωθυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής κέρδισε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις υποσχόμενος την επανίδρυση του «μορφώματος» που ακούει στο όνομα «κράτος»!
Τα μόνο που κατάφερε τελικά, ήταν να εμπλακεί στα πλοκάμια αυτού του γλοιώδους τέρατος και εν τέλει να «λιποτακτήσει», κινδυνεύοντας να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πλέον αποτυχημένους πρωθυπουργούς.
Η κυβέρνηση υπό τον Γ. Παπανδρέου που είχε την ιστορική ευκαιρία να πατάξει τον «διεστραμμένο» δημόσιο τομέα και να αλλάξει ριζικά την λειτουργία του κράτους, νικήθηκε κατά κράτος από το... πασοκοκράτος! Αποτέλεσμα: Ο Παπανδρέου συνθλίφτηκε κάτω από το βάρος της ανικανότητάς του και της αδυναμίας του να εφαρμόσει αυτά που ψήφιζε η κυβέρνησή του και οι περίφημες μεταρρυθμίσεις του πήγαν περίπατο. Το πασοκοκράτος τον κατασπάραξε! Τον οδήγησε σε παραίτηση και τον εξαφάνισε μια για πάντα απ΄την πολιτική σκηνή…
Την ίδια τύχη θα έχει και ο Παπαδήμος … Μακάρι να τα κατάφερνε. Το εύχονται όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας που σχεδόν καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν το «μπαξίσι», τη διαφθορά, τον εκβιασμό και στην καλύτερη των περιπτώσεων την αναιτιολόγητη εκδικητικότητα και τον σχιζοφρενικό παραλογισμό των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που λες και αποκλειστικό σκοπό έχουν να φρενάρουν την ανάπτυξη της χώρας, καταταλαιπωρώντας στην κυριολεξία πολίτες και εξευτελίζοντας σε βαθμό υπερθετικό αξίες και θεσμούς…
Ακόμα και τώρα, όπως γράφει το έγκυρο olympia.gr, που το ποσοστό της πράσινης κατάρας, η αλλιώς της φαυλοκρατίας όπως είπε ο Πάγκαλος, είναι μόνο 12 % σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί και τώρα το 80 % των δημάρχων να είναι ΠΑΣΟΚ, το 80 % των δημοτικών και κρατικών υπαλλήλων είναι ΠΑΣΟΚ, το 80 %των υπαλλήλων στα υπουργεία είναι ΠΑΣΟΚ, το 90 % των ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών είναι ΠΑΣΟΚ, κάτι ανάλογο συμβαίνει στο σωματείο τελωνειακών, στις εφορείες, στην ΔΕΗ, παλαιότερα στον κρατικά ΟΤΕ, τώρα στους υπάλληλους των περιφερειών και πάντα βεβαίως συνεπικουρούμενοι από μια πανστρατιά διαπλεκόμενων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, πάντα έτοιμοι να υιοθετήσουν ένα σχέδιο Ανάν, ένα μνημόνιο, να καταργήσουν έναν αγωγό, να παραδώσουν έναν Οτσαλάν, να κάνουν απεργίες, πορείες, να οργανώσουν το κάψιμο της Αθήνας γιατί ένας τρελός αστυνομικός τους έδωσε αφορμή, κτλ… κτλ… κτλ, αρκεί να μην χάσουν την εξουσία.
Αυτοί, μαζί με την νοοτροπία τους είναι που κρατούν καθηλωμένη, διεφθαρμένη, δυσκίνητη, την κρατική μηχανή και κατά συνέπεια την ελληνική κοινωνία οικονομία και όλο το έθνος.
Εάν το καρκίνωμα αυτό δεν ξεριζωθεί κανένας λαός, κανένα κόμμα, κανένας πρωθυπουργός, όση κοινοβουλευτική δύναμη κι αν διαθέτει, δε θα μπορέσει να καταφέρει τίποτα!
Το πολυκέφαλο τέρας του κρατισμού θα τον κατασπαράξει και ο μεσαίωνας θα συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου