Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑ: Πάνω οι τράπεζες, κάτω ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital

Αμετάβλητο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες το σκηνικό στο ταμπλό του Χ.Α., όπου πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, με χαμηλούς όγκους και τζίρους, υποχρεώνουν σε νέα χαμηλά τον Γενικό Δείκτη.

Και αυτό, παρά την αντίδραση του δείκτη των τραπεζών έως το +4,79% νωρίτερα.

Στον FTSE20 ο ΟΠΑΠ περιορίζει τα κέρδη έως 4% που τον έφεραν νωρίτερα στα 6,80 ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Τρ. Κύπρου, ενισχυμένεη 5,92% στα 0,483 ευρώ.

Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities, «καθώς η χθεσινή υποχώρηση αν και ολοκληρώθηκε στο χαμηλό ημέρας δεν συνοδεύτηκε από κάποια ένταση στην συναλλακτική δραστηριότητα, γεγονός το οποίο ίσως αποτελεί ένδειξη περιορισμένης προσφοράς».


«Ωστόσο», εξηγεί η χρηματιστηριακή, δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα η συνολική εικόνα, «η οποία παραμένει πτωτικά φορτισμένη και εκτός από κάποιες ποσοτικές και τεχνικές προδιαγραφές απαιτεί και ποιοτικά δεδομένα ειδήσεων για να εδραιώσει κάτι καλύτερο από μια βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 646,48 μονάδες, με απώλειες 0,60%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα σε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό 20ετίας στις 642,69 μονάδες (-1,20%).

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,68% στις 231,21 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 12 εκατ. τεμαχίων αξίας 11,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 63 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 41 ενισχύονται και 21 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου