Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανοδική αντίδραση στις τράπεζες, απογοητευτικός ο τζίρος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:10

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr


Η εύθραυστη απόπειρα αντίδρασης του τραπεζικού δείκτη, παρά τις συνολικές απώλειες που ξεπερνούν το 19% στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις, η απουσία τζίρου αλλά και οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους του FTSE20 οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε νέες... παλινωδίες.

Την διολίσθηση του ΓΔ έως τις 652,54 μονάδες νωρίτερα «επιτρέπει» και η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, που σήμερα βρίσκονται σε οριακά θετικό έδαφος παρά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες.

«Με περιορισμένες διακυμάνσεις και χωρίς ιδιαίτερες ανοδικές εξάρσεις αναμένεται να κινηθεί σήμερα ο Γενικός Δείκτης, δέκα συνεδριάσεις πριν την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Το ύψος των απωλειών από την αρχή του έτους στους κυριότερους δεικτοβαρείς τίτλους είναι τέτοιο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το εποχικό φαινόμενο βελτίωσης των αποτιμήσεων, περιορίζοντας έτσι και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον κάποιων πιο ευέλικτων χαρτοφυλακίων» προσθέτει η χρηματιστηριακή.


«Αν και η αγορά έδειξε κάποια αντανακλαστικά αντίδρασης στην περιοχή των προηγούμενων φετινών χαμηλών, ο βαθμός της ανοδικής αντίδρασης ήταν αρκετά περιορισμένος» σχολιάζει μεταξύ άλλων η Beta, συμπληρώνοντας ότι «η εικόνα που εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η πίεση που εκδηλώνεται διεθνώς σε όλες σχεδόν τις αξίες είναι ένας ακόμα λόγος αναστολής εκδήλωσης κάποιας ζωηρότερης αντίδρασης σε επίπεδο δεικτοβαρών μετοχών και πιθανόν να αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για μια αλλαγή -βραχυπρόθεσμα- της εγχώριας τάσης».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 659,11 μονάδες με απώλειες 0,51% (χθεσινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 651,73 μονάδες). Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 1,07%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα κατέγραφε κέρδη έως και 2,86%, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,35% στις 239,11 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 11,26 εκατ. τεμαχίων αξίας 10 εκατ. ευρώ μόλις.

Συνολικά 83 μετοχές κινούνται σε αρνητικό έδαφος, 41 ενισχύονται και 23 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου