Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συνέλαβαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ

Του Τηλέμαχος Κόκκος από το elzoni

Συνελήφθη από τις αρχές των Σκοπίων, στον μεθοριακό σταθμό «Μεντζίτλια»-Νίκη Φλώρινας ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης ο ΣΤ' (Γιόβαν Βρανσκόφσκι).

Η σύλληψη έγινε την στιγμή που προσπαθούσε να περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Ιντρίζοβο στα προάστια των Σκοπίων.

Ο Ιωάννης είναι Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας που θρησκευτικά ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας και φυσικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,
κάτι που ουδέποτε μπόρεσαν να «χωνέψουν» οι Σκοπιανοί που απ' το 1968 δημιούργησαν μόνοι τους την τάχα αυτοκέφαλη «Μακεδονική Εκκλησία», μια εκκλησία που ουδέποτε αναγνωρίστηκε από οποιαδήποτε ορθόδοξη Εκκλησία.

Να σημειώσουμε πως πριν από ένα χρόνο ο Ιωάννης προσπάθησε να μεταβεί στη Βουλγαρία πλησίον του Σέρβου Πατριάρχη, συνελήφθη από τους Βουλγάρους μετά από ένταλμα της Interpol που φυσικά είχαν κοινοποιήσει οι Σκοπιανοί.

Στη συνέχεια και κατόπιν πιέσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών, οι βουλγαρικές αρχές του επέτρεψαν την αναχώρηση για τη Σερβία.

Η κυβέρνηση της FYROM τον καταδίκασε και ο Ιωάννης ζήτησε επανάληψη της δίκης, καθώς καταδικάστηκε ερήμην διότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης βρισκόταν στη Βουλγαρία.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας  πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει επισκεφθεί την χώρα μας και έχει λειτουργήσει σε Εκκλησίες  της περιοχής Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν μπόρεσαν να του συγχωρήσουν όπως φαίνεται ποτέ έως τώρα οι Σκοπιανοί.

Επί μια δεκαετία περίπου σύρεται από φυλακή σε φυλακή και κατά το παρελθόν είχε γίνει απόπειρα ανατίναξης της οικίας του-μοναστήρι στο χωριό Νιζόπολη κοντά στο Μοναστήρι, που συνοδεύτηκε και από μπαράζ πυροβολισμών που ευτυχώς δεν βρήκαν το στόχο τους μια και απουσίαζε την ώρα της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου