Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Νευρικές διακυμάνσεις για τον ΓΔ, εξανεμίζονται τα κέρδη στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νευρικά, μεταξύ του +1,2% και -1,2% κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με τον τραπεζικό δείκτη να περιορίζει αισθητά τα κέρδη του.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκονται οι μετοχές των Τιτάν και ΕΤΕ, με τη δεύτερη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως και 7,01%, ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ δέχεται πιέσεις που τον έφεραν νωρίτερα έως τα 2,77 ευρώ (-6,10%).

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι ημέρα triple witching, λήγουν δηλαδή ΣΜΕ και Δικαιώματα σε μετοχές, στο Δείκτη FTSE/ATHEX 20 και στον FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικό Δείκτη.


«Το κλίμα παραμένει εύθραυστο και το διεθνές περιβάλλον δεν λειτουργεί σε αυτό το στάδιο υποστηρικτικά» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Eurobank Securities, εκτιμώντας ότι το καθοδικό ρίσκο διατηρείται στην ελληνική αγορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Το σημερινό triple witching είναι πιθανό να εντείνει τη μεταβλητότητα και να μεγεθύνει τις επιπτώσεις του χαμηλού τζίρου, ο οποίος χθες σημείωσε νέο χαμηλό 13 ετών.

Μεταβλητότητα και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση και η Piraeus Securities.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 654,17 μονάδες με απώλειες 0,90%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,21% στις 668,14 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που εξανεμίζει κέρδη 3,88%, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,34% στις 238,70 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 17,9 εκατ. τεμαχίων αξίας 25,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 42 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 75 υποχωρούν και 30 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου