Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Παγωμένο" το Χ.Α., πτώση άνω του 4% στις τράπεζες

Σε νέα χαμηλά οδηγούνται τράπεζες και Γενικός Δείκτης του Χ.Α. καθώς η αβεβαιότητα "εξαφανίζει" κάθε διάθεση για συναλλακτική δραστηριότητα. "Άγγιξε" τις 640 μονάδες ο Γ.Δ., νέα διολίσθηση για τις τράπεζες με φόντο τις  τελικές διαπραγματεύσεις για το PSI.

Η εβδομάδα ξεκινά με το ενδιαφέρον να εξακολουθεί να εστιάζεται στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απομείωση του ελληνικού χρέους. Σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι είναι πιθανό οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να δεχθούν μεγαλύτερο haircut, στο πλαίσιο της διαδικασίας του PSI+.

Παράλληλα, αργότερα μέσα στην ημέρα πραγματοποιείται νέα συνάντηση του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου και με φόντο τις συζητήσεις για την επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Στην ατζέντα της συνάντησης και οι πιθανοί τρόποι ενίσχυσης της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη η Merkel θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti, ενώ στις 20 του μήνα θα υπάρξει κοινή συνάντηση των τριών ηγετών.


Σταθεροποιητικές τάσεις στην λογική της αναμονής των προηγούμενων ημερών, αναμένει η Beta Χρηματιστηριακή, καθώς όπως αναφέρει στο πρωινό της report δεν έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τα θέματα αιχμής που δίνουν τον τόνο στην εγχώρια τάση.

«Η διττή εικόνα της αγοράς πιθανόν να ξεκαθαρίσει προς μια πιο σαφή κατεύθυνση εφόσον ο διεθνής παράγοντας κινηθεί πιο αποφασιστικά δημιουργώντας τις ανάλογες επιρροές σε επίπεδο ψυχολογίας μετά την σχετικά ήπια διορθωτική κίνηση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας», σημειώνει η Beta Securities.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 640,58 μονάδες με πτώση 1,06%, ενώ στην έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,32% στις 656,11 μονάδες. Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 11,2 εκατ. ευρώ αξίας 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 21 μετοχές κινούνται ανοδικά, 93 σημειώνουν πτώση και 15 παραμένουν αμετάβλητες.

Απώλειες 4,25% καταγράφει ο δείκτης των τραπεζών, με τη μετοχή της τράπεζας Κύπρου να υποχωρεί σε ποσοστό 6,42% στα 0,5100 ευρώ. Ακολουθούν Alpha Bank και Marfin με πτώση 4,95% στα 0,4420 ευρώ και 4,47% στα 0,2350 ευρώ αντίστοιχα. Σε ποσοστό άνω του 4% υποχωρούν οι μετοχές των ΕΤΕ, ΤΤ, Eurobank. Στον αντίποδα κέρδη 5,26% καταγράφει η Attica Bank.
  
ΠΗΓΗ capital


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου