Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δύο σημαντικές συμφωνίες υπέγραψαν Κύπρος και Ισραήλ


Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ.


Τελ Αβίβ: Σημαντική από κάθε άποψη, επίσημη επίσκεψη, πραγματοποιεί στο Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ύστερα από πρόσκληση του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας της χώρας, Εχούντ Μπαράκ.

Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν σήμερα δύο σημαντικές συμφωνίες, που αφορούν την αμυντική συνεργασία και την προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Τις συμφωνίες υπέγραψαν στο Τελ Αβίβ ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος πραγματοποιει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και ο Ισραηλινός ομόλογός του Εχούντ Μπάρακ.


Σε ομιλία ο Εχούντ Μπάρακ έκαμε λόγο για την αρχή μιας μακροχρόνιας φιλίας και για ιστορική συνάντηση αφού, όπως σημείωσε, είναι η πρώτη φορά που υπουργός Άμυνας της Κύπρου επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ηλιάδης είπε ότι η αναβαθμισμένη συνεργασία των δύο χωρών αποβλέπει στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και ανάπτυξης στην ανατολική Μεσόγειο με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Ο υπουργός Αμυνας θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Άβικτορ Λίμπερμαν.

Ο κ. Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον κ. Λίμπερμαν, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες, τον πρόεδρο της Βουλής, Ρουβέν Ρίβλιν, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νταν Μέριτορ και την αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τζίπνι Λίβνι.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου