Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται"!

Διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την δανειακή σύμβαση, το PSI και «τα νέα επώδυνα μέτρα που θα δεσμευτεί να λάβει η κυβέρνηση» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο καλείται να διαπραγματευτεί χωρίς να έχει λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση από τους πολίτες» και κάνει λόγο για επιχείρηση «εκβιασμού και εκφοβισμού από το εσωτερικό και το εξωτερικό».


Επιπροσθέτως, κατηγορεί την τρόικα, τον πρωθυπουργό, τα 3 κόμματα που τον στηρίζουν αλλά και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «επιχειρούν με δηλώσεις τους να τρομοκρατήσουν τους πολίτες ώστε να αποδεχθούν νέα σκληρά μέτρα και να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις» και σημειώνει ότι υποβάλλει το συγκεκριμένο αίτημα «γιατί δεν είναι δυνατόν το κοινοβούλιο να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και να γίνονται συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών»

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου