Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελβετίας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελβετίας, Φίλιπ Χίλνεμπραντ, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με αμφιλεγόμενη συναλλαγματική συναλλαγή που κατηγορήθηκε ότι πραγματοποίησε από κοινού με τη σύζυγό του.

Η σύζυγος του Χίλντεμπραντ, Κάσγια, η οποία εργαζόταν ως hedge fund trader και σήμερα διοικεί γκαλερί έργων τέχνης στη Ζυρίχη, προχώρησε σε αγορά δολαρίων έναντι 400.000 ελβετικών φράγκων στις 15 Αυγούστου, τρεις εβδομάδες προτού ο σύζυγός της λάβει μέτρα για τη συγκράτηση της ανατίμησης του ελβετικού φράγκου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζαςτης Ελβετίας αντιστάθηκε στις πιέσεις για υποβολή παραίτησης, υποστηρίζοντας ότι έμαθε για τη συναλλαγή της συζύγου του την επόμενη ημέρα.

Ο Χίλντεμπραντ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ελβετικού περιοδικού Weltwoche ότι ο ίδιος προσωπικά έδωσε την εντολή για τη συναλλαγματική αυτή πράξη, η οποία απέφερε στο ζεύγος σημαντικό κέρδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (SNB), ο Χίλντεμπραντ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη στις 16.15 (ώρα Ελλάδος) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την παραίτησή του.

ΠΗΓΗ zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου