Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Με αποδοκιμασίες ο Αγιασμός - 6 συλλήψεις γιατί αποδοκίμασαν τον Κάρολο!!!

Παρά την λαμπρότητα και την κατάνυξη, δεν έλειψαν και αυτή τη φορά οι αποδοκιμασίες των πολιτών εναντίον των πολιτικών. Στην Χαλκίδα συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για την κυβερνητική πολιτική και την ανεργία που πλήττει την πόλη, αλλά και κατά του Κάρολου Παπούλια.

Με απόφαση του εισαγγελέα οι 6 συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι. Νωρίτερα και μετά την τέλεση του Αγιασμού η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις. Οι τρείς άντρες και οι τρεις γυναίκες κατηγορήθηκαν  για προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας μετά τις αποδοκιμασίες δεν έκανε καμία δήλωση για την ημέρα των Θεοφανίων 
Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν σήμερα σε όλη την χώρα τα Θεοφάνια. Η επιδείνωση του καιρού δεν πτόησε τους τολμηρούς που βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό, δίνοντας τον απαραίτητο τόνο κατάνυξης  στην σημερινή μεγάλη γιορτή. Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο αγιασμός των υδάτων, ενώ άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.

Στον Πειραιά, κατά την αποχώρηση των επισήμων δεν έλειψαν τα γιουχαΐσματα και οι αποδοκιμασίες στα πρόσωπα των πολιτικών, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε «κλέφτες- κλέφτες», χωρίς όμως να σημειωθούν περαιτέρω εντάσεις και επεισόδια. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «ο κόσμος είναι κουρασμένος και πρέπει να σταθούμε δίπλα του».

Περίπου ίδιο ήταν και το σκηνικό στην Δεξαμενή Κολωνακίου, όπου ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός των υδάτων , παρουσία της υπουργού Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Αθηνών κ. Γ. Καμίνης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Πλεύρης και ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ.

Κατά την αποχώρηση των πολιτικών ,οι συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν στην Α. Διαμαντοπούλου "ντροπή" , "καλοφάγωτα" και "φέρε τα λεφτά πίσω".

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και δήλωσε" όλοι μαζί, μονιασμένοι, θα αντέξουμε το κακό και θα τα καταφέρουμε".


Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και στη Θεσσαλονίκη κατά των πολιτικών μετά το τέλος του καθαγιασμού των υδάτων στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Κατά την αποχώρηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη ακούστηκαν γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες από ομάδα πολιτών κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών.


Στην τελετή αγιασμού των υδάτων, που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Παραλία, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, παρευρέθηκαν, εκτός από τον κ Μαγκριώτη, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αγγελος Κολοκοτρώνης.

Την τελετή, που παρακολούθησε και φέτος πλήθος πολιτών, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ανθιμος.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου