Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΟΜΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΟΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΝΤΚΤΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!!! ΔΗΚΟ: ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

Tην γνωστή του θέση για δύο μητέρες πατρίδες της Κύπρου επανέλαβε ο Kύπριος πρόεδρος Δ. Χριστόφιας μιλώντας στη Χουριέτ και στο CNN Turk. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην συνέντευξη του ο Δ. Χριστόφιας «η Κύπρος δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα ούτε και στην Τουρκία. Οι μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους και να συμβάλουν στη λύση».

Προχωρώντας παραπέρα την ιδεολογική του προσέγγιση για το κυπριακό ζήτημα ο πρόεδρος της Κύπρου συνέκρινε και εξομοίωσε την εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση της ΕΟΚΑ με την τρομοκρατική και διχοτομική δράση της παράνομης οργάνωσης ΤΜΤ, η οποία είχε ιδρυθεί και υποστηριζόταν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το τούρκικο παρακράτος .

«Στην Ιστορία της Κύπρου, τόσο η ΕΟΚΑ όσο και η Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης δεν πρόσφεραν στις δύο κοινότητες παρά μόνο τον φανατισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Χριστόφιας!!!


 ΔΗΚΟ: Να απολογηθεί στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ ο Χριστόφιας

 Ο Πρόεδρος Χριστόφιας οφείλει να απολογηθεί στους αγωνιστές της ελευθερίας και στους ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, καθώς και στους συγγενείς των πεσόντων και των απαγχονισθέντων, δήλωσε την Πέμπτη ο βουλευτής και Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

''Αλλά πάνω από όλα'', σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου, ''οφείλει να απολογηθεί σε όλους τους Ελληνες Κυπρίους αυτού του τόπου, που εξακολουθούν, σε αντίθεση με τον ίδιο, να ασπάζονται αυτά τα πανανθρώπινα ιδεώδη και αυτές τις διαχρονικές αξίες που μας μετέτρεψαν από σκλάβους σε ελεύθερους πολίτες ενός αναγνωρισμένου και ευρωπαϊκού κράτους''.

''Δυστυχώς'', όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ''ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τη μόνιμη και πάγια προσπάθειά του να εξισώνει την Τουρκία με την Ελλάδα, αποενοχοποιώντας έτσι την Τουρκία ως προς τις ασήκωτες ευθύνες της στο Κυπριακό''.

''Μετά το μνημειώδες 'η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο μαζί με την Τουρκία', ο Πρόεδρος έφθασε στο σημείο να απαιτεί όπως 'οι δυο μητέρες πατρίδες μας αφήσουν ήσυχους', την ίδια στιγμή κατά την οποία η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο, έχει αποκλείσει ναυτιλιακά την Κύπρο και παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την ΑΟΖ μας'', είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

''Την ίδια στιγμή, κατά την οποία η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερό μας στήριγμα εντός της ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα'', δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, ''για τον Δημήτρη Χριστόφια Ελλάδα και Τουρκία είναι το ίδιο πράγμα''.

''Ακόμη χειρότερα'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ''έφθασε και στο σημείο να δηλώνει ότι η ΕΟΚΑ και η ΤΜΤ είναι το ίδιο πράγμα και ισχυρίστηκε ότι 'στην ιστορία της Κύπρου η ΕΟΚΑ έχει προσφέρει μόνον το φανατισμό' ''.

''Μα, αν οφείλουμε σε κάποιους το κράτος και τη δημοκρατία που απολαμβάνουμε σήμερα'', πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, ''αυτά τα οφείλουμε σε εκείνους τους ωραίους Ελληνες που ήσαν διατεθειμένοι να θυσιάσουν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν, την ίδια τη ζωή τους, στο βωμό της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης''.

''Επρεπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να σεβασθεί τουλάχιστον τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τον Μάρκο Δράκο, τον Κυριάκο Μάτση, τον Γρηγόρη Αυξεντίου και όσους θυσιάστηκαν για αυτά τα πανανθρώπινα ιδεώδη και να μην προβαίνει σε τέτοιες άκρως διχαστικές και ανιστόρητες δηλώσεις'', είπε ο κ. Παπαδόπουλος, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απολογηθεί για αυτήν ''τη βάναυση και προσβλητική του αναφορά'', όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ. 



ΠΗΓΗ Κathimerini ΚΑΙ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου