Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πάτρα:«Ναυμαχία» για το θαλάσσιο μέτωπο –Ελεύθεροι Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και εργαζόμενος(Βίντεο)

Αγανάκτηση προκαλεί στους τοπικούς φορείς η στάση του Υπουργείου Οικονομικών και προσωπικά του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου στο ζήτημα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Και αυτό διότι ναι μεν, ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι ο χώρος παραχωρείται στο Δήμο Πατρέων, από την άλλη όμως, το Υπουργείο δίνει εντολή στον Εισαγγελέα να προχωρήσει σε συλλήψεις όσων προκαλούν φθορές στο λιμάνι!
Στην εντολή αυτή στηρίχθηκαν οι λιμενικοί, οι οποίο σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 8, συνέλαβαν τον υπάλληλο του Δήμου, που προχωρούσε στην αποξήλωση του σιδερένιου φράκτη της λιμενικής ζώνης.
Μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει από προχθές παρουσία του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τοπικών φορέων.
Αμέσως μόλις έμαθε για τη σύλληψη του εργαζομένου, κατέφθασε στο σημείο και ο αντιδήμαρχος κ. Σιγαλός, εξηγώντας στους λιμενικούς ότι ο εργαζόμενος ενεργούσε κατ’ εντολή του, στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σιγαλός ζήτησε να συλληφθεί και ο ίδιος ως ηθικός αυτουργός, όπως και έγινε.
Λίγη ώρα αργότερα κατέφθασε στα γραφεία του Λιμενικού Σώματος και ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ζητώντας από τους λιμενικούς να συλλάβουν τον ίδιο, αφού αυτός έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τα γραφεία του λιμενικού, αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί υπάλληλοι και συνδικαλιστές, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαδόπουλος και της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες.
Γύρω στις 11.30 και ενώ στα γραφεία του Λιμεναρχείου συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το εάν θα πρέπει να συλληφθεί ή όχι ο δήμαρχος, καταφθάνει στο σημείο ο Εισαγγελέας, ο οποίος απαγγέλλει κατηγορίες και προς τους τρεις για φθορά δημόσιας περιουσίας.
Ο Εισαγγελέας αποχωρεί και οι λιμενικοί προχωρούν τη διαδικασία, λαμβάνοντας καταθέσεις από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον εργαζόμενο.
Η είδηση της σύλληψης του δημάρχου, έχει διαδοθεί σε όλη την πόλη και συνεχίζουν να καταφθάνουν στο σημείο δεκάδες δημότες, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς από τα γραφεία του Λιμενικού, όπου κρατείται, δίνει εντολή να κλείσουν οι δημοτικές υπηρεσίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι συνδικαλιστές καλούν από το τηλέφωνο τους συναδέλφους τους να κατέβουν στο λιμάνι.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Καθαριότητα καλεί τους συναδέλφους του να κατεβάσουν τα απορριμματοφόρα στο λιμάνι, όπως και γίνεται λίγη ώρα αργότερα, όπου καταφθάνουν δυο απορριμματοφόρα αλλά και άλλα οχήματα του Δήμου.
Επί ποδός βρίσκεται και το Σωματείο ιδιοκτητών ταξί, με τον πρόεδρό τους Παναγιώτη Σκέντζο, να καλεί τους συναδέλφους του σε εγρήγορση.
Ο κόσμος συνεχίζει να κατεβαίνει στο λιμάνι, ενώ τα γραφεία του Λιμενικού, φυλάσσονται από ισχυρή δύναμη λιμενικών.

Λίγο μετά από τις 12.30 ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ο εργαζόμενος, αφήνονται ελεύθεροι από τους λιμενικούς μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα.
Κατά την έξοδό του, ο δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα, μέχρι τελικής δικαίωσης.
Τα όσα συνέβησαν σήμερα αλλά και τη στάση που θα ακοπλουθήσει στο εξής το Δημοτικό Συμβούλιο τα συζητηθούν απόψε στις 8, σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος.

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου