Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Υψηλά δύο μηνών στο ΧΑ – Ανοδικό σερί 37% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με τζίρο που άγγιξε μετά από καιρό τα 100 εκατ. ευρώ, (εκ των οποίων τα 51,45 εκατ. αφορούν πακέτο στην Coca-Cola 3E) ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έκλεισε την Παρασκευή, για πρώτη από τα μέσα Νοεμβρίου, πάνω από τις 700 μονάδες.

Οκτώ συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις «μετρά» η ελληνική αγορά, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το IIF για τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, με συνολικά κέρδη που για τον τραπεζικό δείκτη διαμορφώνονται σε 36,66%. Στο ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται συνολικά σε ποσοστό 13,25%.

Την ανοδική δυναμική των τραπεζών, πέραν όσων συνεχίζουν να γίνονται γνωστά για το PSI, υποβοήθησαν σήμερα και οι πληροφορίες ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων της BlackRock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών είναι «απολύτως διαχειρίσιμα».


Το ενδιαφέρον θα παραμείνει στραμμένο στις εξελίξεις γύρω από το PSI, έως ότου ανακοινωθούν επισήμως η επίτευξη της συμφωνίας, αλλά και οι ειδικότεροι όροι του προγράμματος.

Αυτές οι εξελίξεις θα διαμορφώσουν το κλίμα στο ελληνικό ταμπλό την ερχόμενη εβδομάδα, με πρώτο «σταθμό» το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο αναμένεται να παρουσιαστούν όχι μόνο η συμφωνία του PSI, αλλά και οι πρώτες αποφάσεις για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα μετά τις επαφές της τρόικας στην Αθήνα.

«Η αγορά έδειξε διατεθειμένη να πιστέψει, να ακολουθήσει μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την επί της αρχής συμφωνία και συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI, εξέλιξη αναγκαία για να υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων της οικονομίας» σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Beta Securities.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 708,18 μονάδες ενισχυμένος 2,67%, έχοντας βρεθεί ενδοσυνεδριακά να καταγράφει κέρδη έως 3,08%.

Για το δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη στο κλείσιμο διαμορφώθηκαν σε 3,90% στις 290,94 μονάδες, με της Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ να εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη από τη σύνθεσή του.

Την Παρασκευή διακινήθηκε στο ταμπλό όγκος 44,55 εκατ. τεμαχίων αξίας 99,43 εκατ. ευρώ (το πακέτο της ΕΕΕΚ αφορούσε 3.500.000 τεμάχια), ενώ συνολικά 109 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 51 υποχώρησαν και 115 παρέμειναν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου