Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

"Κάνε την Ακρόπολη δική σου με 1.600 ευρώ" Διαβάστε τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού να νοικιάσει την Ακρόπολη για διαφημίσεις

Πρώτο θέμα αποτελεί στα τουρκικά μέσα, η απόφαση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού να θεσπίσει τιμολόγιο για τους κινηματογραφικούς παραγωγούς που θέλουν να γυρίσουν ταινίες στην Ακρόπολη.
Τούρκοι δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν την ενοικίαση του Παρθενώνα με άκρως χιουμοριστική και καυστική διάθεση, με τίτλους σε πρωτοσέλιδα, όπως "δική σου η Ακρόπολη έναντι 1.600 ευρώ".
Σε άλλα τουρκικά έντυπα μέσα, η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου αντιμετωπίστηκε με "χτυπήματα" στα πρωτοσέλιδα, όπως "ακόμα και η Ακρόπολη προς ενοικίαση" ή "η Ακρόπολη προς ενοικίαση έναντι 2.000 δολαρίων ημερησίως".
Στα αναλυτικά αφιερώματα,  οι Τούρκοι δημοσιογράφοι εκφράζουν την σφοδρή αντίδρασή τους στη δημοσιοποίηση του τιμολογίου για την φωτογράφηση ή και την κινηματογράφηση σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους και κατακρίνουν την πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να μαζευτούν έσοδα στα ταμεία του δημοσίου.

Τα καυστικά δημοσιεύματα
Η τουρκική Αksam δημοσιεύει το θέμα με τίτλο "η γειτονική χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κρίση αναζητά ενοικιαστή για την Ακρόπολη" γράφοντας ότι τα έσοδα που προσδοκά το ελληνικό δημόσιο θα διατεθούν για την συντήρηση των ιστορικών μνημείων.
"Δική σου η Ακρόπολη έναντι 1.600 ευρώ", γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Milliyet.
Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο "η Ακρόπολη προς ενοικίαση", η Yeni Safak αναφέρει ότι η Ελλάδα που δίνει μάχη με την οικονομική κρίση αποφάσισε να ενοικιάζει τους ιστορικούς χώρους σε εταιρείες κινηματογραφικών ταινιών και διαφημίσεων.
"Η πρώτη εφαρμογή θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη", αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται ότι "ο καθένας που έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει 2.000 δολάρια την ημέρα θα μπορεί να κάνει ιδιωτικές κινηματογραφήσεις σε ιστορικούς χώρους".
"Ακόμα και η Ακρόπολη προς ενοικίαση", γράφει η Haberturk, "η Ακρόπολη προς ενοικίαση έναντι 2.000 δολάρια ημερησίως" είναι ο τίτλος στην Turkiye, "προς ενοικίαση αρχαιολογικοί χώροι", επισημαίνει η Vatan, μεταφέροντας μάλιστα τις τουρκικές ενστάσεις αρχαιολόγων και επιστημόνων για τεράστιες ζημιές στα μνημεία.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου