Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις Πετσάλνικου με νόημα "Ποτέ μην λες ποτέ" για τον Παπανδρέου...

«Ποτέ μην λες ποτέ»! Με αυτή την φράση ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος απαντώντας σε δημοσιογράφους που ζήτησαν την άποψή του για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Πετσάλνικος, που τοποθετείται στον στενό πυρήνα των «προεδρικών», επιχείρησε να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο τα σενάρια που καθιστούν πιθανή την παραμονή του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία του κόμματος αν και ο ίδιος δήλωσε στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος ότι θα αποχωρήσει και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο επισήμανε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσει τις διαθέσεις του κ. Παπανδρέου» αν και εκτίμησε πως «δεν θα ήταν αρνητικό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».


Να σημειωθεί ότι η συζήτηση μεταξύ Πετσάλνικου και κοινοβουλευτικών συντακτών έγινε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης.

Ο πρόεδρος – ο οποίος είχε όρεξη να μιλήσει για όλους και για όλα – επανέλαβε την ότι είναι υπερ της διαρχίας σημειώνοντας πως «πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα να ισχύει το σύστημα της "ιερής αγελάδας" της μοναρχίας στα κόμματα … Άλλος πρόεδρος και άλλος υποψήφιος Πρωθυπουργός πιστεύω εγώ ότι είναι η καλύτερη λύση» ενώ θυμήθηκε τις ημέρες του δημοψηφίσματος.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το protothema.gr ανάρτησε ρεπορτάζ με πληροφορίες που έφεραν περίπου ως βέβαιη την υποψηφιότητα Παπανδρέου και πάλι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ), ειδικά μετά την έκβαση του Εθνικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου υπερψηφίστηκε το σχέδιο του προέδρου για την εσωτερική εκλογική διαδικασία.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, πάντως, είχε κινηθεί νωρίτερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος με δηλώσεις του στον ANT1 (διαβάστε εδώ σχετικά) εκτιμούσε ότι από τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου κάθε άλλο παρά προέκυπτε πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν και πάλι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου