Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση στους πολίτες




Για μόλις μερικές εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για να ενώσουν τις φωνές τους και να βροντοφωνάξουν για τα μέτρα αιματηρής λιτότητας, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για μία νέα σειρά κινητοποιήσεων, η αστυνομία επέδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά και επενέβη, καταστέλλοντας την ειρηνική διαδήλωση.



Η επάνοδος των εξοργισμένων πολιτών στην πλατεία συνοδεύτηκε από τραυματισμό ενός πολίτη, τρεις προσαγωγές διαδηλωτών και αστυνομική βία άνευ λόγου και αιτίας. Ήταν προφανές ότι από τη στιγμή που έγινε το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, οι εντολές εκ των άνω ήταν σαφείς. Αστραπιαία καταστολή μιας διαμαρτυρίας των πολιτών για την Ελλάδα των μνημονίων, της εξαθλίωσης, της ανεργίας.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, περισσότεροι από 700 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, που δεν έχουν τελειωμό, και για τη σκληρή κυβερνητική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό.

Στις 17:40 έκλεισε η Λεωφόρος Αμαλίας, ενώ στο σημείο έφθασαν περίπου 30 μοτοσικλετιστές. Λίγο πριν από τις 19:00 σημειώθηκε η πρώτη ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.



Μάλιστα, διμοιρίες περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και προσπάθησαν να απωθήσουν τον κόσμο από τη Λ. Αμαλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.











Τελικά, λίγο μετά τις 20:45 οι περισσότεροι διαδηλωτές αποχώρησαν, ενώ ορισμένοι παρέμειναν στα παγκάκια της πλατείας, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη κινητοποίηση...

...Παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου

Σταθμός για την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που αμείωτα βουλιάζει τη λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση αποτελεί η παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου, αλλά και οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Η απεργία της 17ης Ιανουαρίου, όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής στις 17 Ιανουαρίου εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και καλεί τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις. Υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επέβαλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων. Διαλύουν κομμάτι -κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά με τις προκλητικές και απανωτές αυξήσεις στο φως, στο νερό, στη μεταφορά.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα. Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας. Η απόγνωση των νέων οδηγεί στον δρόμο της ξενιτιάς».

ΠΗΓΗ zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου