Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πιέσεις και χαμηλός τζίρος στο Χ.Α. εν αναμονή εξελίξεων στο PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με νευρικότητα και πτωτικές τάσεις αναμένει το Χρηματιστήριο της Αθήνας τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-ιδιωτών πιστωτών για το PSI.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE20, με εξαίρεση τη μετοχή της Τιτάν, ενώ σε απώλειες έως 4,5% υποχρεώνεται ο δείκτης των τραπεζών, στη σύνθεση του οποίου τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς και ΕΤΕ.

«Το κλίμα φαίνεται να είναι αρνητικό μετά τις υποβαθμίσεις της S&P, μετά το κλείσιμο της Παρασκευή και την αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις του PSI+» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για το PSI και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μελών της Ευρωζώνης με -μέχρι πρότινος- την υψηλότερη διαβάθμιση, μεταξύ αυτών και της Γαλλίας, αναμένεται να προσδώσουν μεγαλύτερη νευρικότητα στην σημερινή συνεδρίαση, σχολιάζει από την πλευρά της η Beta Securities. 

Αν και ο βαθμός συσχέτισης της Ελληνικής αγοράς με τις ξένες αγορές έχει περιοριστεί αρκετά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτιμούμε ότι η αρνητική επιρροή που ενδεχομένως θα υπάρξει σήμερα από τον διεθνή παράγοντα θα είναι πιο έντονη, δεδομένης και της βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης που είχε προηγηθεί κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις και η οποία ενδεχομένως να λειτουργήσει και ως δέλεαρ κατοχύρωσης κάποιων βραχυπρόθεσμων κερδών» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Μεταξύ άλλων η Beta σχολιάζει πως «τεχνικό ζητούμενο για την ημέρα είναι η διατήρηση στο κλείσιμο της περιοχής των 635 μονάδων, καθώς ο σημερινός χαρακτήρας της πτώσης θα μπορούσε να ‘ξεπεραστεί’ ως τοπική διορθωτική κίνηση στην άνοδο από τις 621μονάδες».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 635,29 μονάδες με απώλειες 1,50%, ενώ κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα έως και 1,65%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 3,53% στις 232,79 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ταμπλό όγκος 11,23 εκατ. τεμαχίων αξίας 10,22 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 92 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 39 ενισχύονται και 19 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου