Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Εκκενώνεται το νοσοκομείο Πύργου-Απομάκρυναν με βάρκες και ελικόπτερα εγκλωβισμένους Η διάσωση μάνας και παιδιών στον ποταμό Ενιππέα (Βίντεο)

Εκκενώνεται και μάλιστα άμεσα - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - το νοσοκομείο Πύργου, που πλημμύρισε από το οκτάωρο σφοδρής βροχόπτωσης τα ξημερώματα της
Κυριακής. Το πως και το γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση για το στολίδι της Υγείας που εγκαινιάστηκε το 2004, δεν είναι της παρούσης να το θίξουμε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άμεσα θα ξεκινήσει η μεταφορά των ασθενών προς τα γειτονικά νοσοκομεία της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, της Πάτρας, καθώς το δεύτερο υπόγειο που βρίσκεται όλος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός που ρυθμίζει πλήρως τις λειτουργίες του νοσοκομείου.
Νερά έχουν περάσει και στο πρώτο υπόγειο που από κάποιες πλευρές του κτιρίου είναι σαν ισόγειο.Από τις τρεις το πρωί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για την διάσωση μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της, που εγκλωβίστηκαν από τα νερά
του ποταμού Ενιππέα που υπερχείλισε μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Πριν καλά - καλά το καταλάβει τα νερά του ποταμού άρχισαν να μπαίνουν ορμητικά μέσα στο σπίτι και κατάφεραν ψύχραιμα να ανέβουν η μάνα και τα δύο αγόρια της πάνω σε ψηλά αντικείμενα για να γλιτώσουν.
Η πρώτη προσέγγιση με μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν ήταν επιτυχής μιας και το βάθος στο σημείο έως ότου φτάσουν στο σπίτι ήταν μεγάλο. Η δεύτερη προσπάθεια έγινε με το ειδικό ερπυστριοφόρο άρμα της ΕΜΑΚ, που αντιμετώπισε πρόβλημα την ώρα που έφευγε από το σπίτι και αφότου επιβίβασε την οικογένεια.
Τελικά η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία όταν επενέβη η ΕΜΑΚ με βάρκα και πήρε τα άτομα μέσα από το άρμα και τα μετέφερε σε ασφαλές σημείο.
Με ασθενοφόρο η μάνα και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Πύργου.

 ΠΗΓΗ ilialive   ΚΑΙ ilialive
Ελικόπτερο Super puma επιστρατεύτηκε γιά να διασώσει εγκλωβισμένη 78χρονη γυναίκα στην περιοχή "Kεραία" του Δήμου Πύργου πριν λίγα λεπτά.
Η προσέγγιση και ο απεγκλωβισμός της γυναίκας ήταν αδύνατη με άλλο μέσο γιατί το νερό στην περιοχή έχει φθάσει τι ενάμυσι μέτρο και η έκταση που έχει καλύψει είναι τεράστια.
Έτσι κλήθηκε ελικόπτερο Super puma που ήλθε και με σχοινιά και δύσκολη προσπάθεια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει την 78χρονη γυναίκα.

ΠΗΓΗ iliaoikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου