Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Επτά νεκροί στην Ιταλία

Τους επτά έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα από την περασμένη Πέμπτη.

Γυναίκα, 46 ετών, έχασε τη ζωή της στο Αβελλίνο της Κάτω Ιταλίας, όταν η οροφή του θερμοκηπίου, στο οποίο βρισκόταν, υποχώρησε στο βάρος του χιονιού, καταπλακώνοντάς την. Ένας άνδρας, 34 χρόνων, στη Λ' Άκουϊλα, πέθανε μέσα στο αυτοκίνητό του (όπου είχε μείνει παγιδευμένος, λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης) εξαιτίας αναθυμιάσεων μονοξειδίου του άνθρακα. Ένας 68χρονος στην Ιζέρνια της κεντρικής Ιταλίας υπέστη καρδιακή προσβολή στο αυτοκίνητό του και ο θάνατός του αποδίδεται στην ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία.

Δύο άστεγοι βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή της Περούτζια. Στο Φροζινόνε (100 χιλιόμετρα από τη Ρώμη) αγρότης βρήκε τον θάνατο από την κατάρρευση αποθήκης, στην οποία βρισκόταν, εξαιτίας του χιονιού που είχε συσσωρευθεί στη στέγη. Έξω από το Μπάρι, στη Φότζια της Απουλίας, ένας 80χρονος, που υπέστη έμφραγμα, υπέκυψε πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο, διότι το ασθενοφόρο δεν έφτασε εγκαίρως, λόγω των παγωμένων δρόμων.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, ο οποίος κατηγορείται από μεγάλο μέρος του Τύπου ότι υποτίμησε το μέγεθος της χιονόπτωσης, ζήτησε να μείνουν κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες και αύριο, Δευτέρα, διότι, όπως δήλωσε δεν εμπιστεύεται πλέον τις προβλέψεις της πολιτικής προστασίας, «αλλά μόνον εκείνες της πολεμικής αεροπορίας, που κάνουν λόγο για νέες εκτεταμένες χιονοπτώσεις». Σε πολλά χωριά, έξω από την ιταλική πρωτεύουσα, έχει διακοπεί τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και η υδροδότηση.

Εξάλλου, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο και οι σεισμόπληκτοι που ζουν στην πρωτεύουσά του, τη Λ' Άκουϊλα, φοβούνται ότι οι σκεπές των ξύλινων προσωρινών σπιτιών, που τους παραδόθηκαν, μπορεί να υποχωρήσουν υπό την πίεση του χιονιού.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, τις επόμενες ώρες ενδέχεται να σημειωθεί εκτεταμένη χιονόπτωση και στη Νάπολη. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν πτώση σε ολόκληρη την χώρα έως την Τρίτη, γεγονός που δημιουργεί φόβους για παγετό.






ΠΗΓΗ real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου