Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

«Σπάει» η... λυκοφιλία Μέρκελ - Σαρκοζί;

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, έχει εκνευριστεί από τη... γυριστή του υποψηφίου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και πλέον αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κάποια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματός του, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο.

Η καγκελάριος και πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) εξέφρασε τον εκνευρισμό της σε στενούς της συνεργάτες, όταν πληροφορήθηκε πως ο Σαρκοζί δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωση, έγραψε το Σάββατο το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο.

Η Μέρκελ φέρεται να έκανε γνωστές τις προθέσεις της μερικές ημέρες αργότερα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάντως, συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό, η κυρία Μέρκελ δεν θα είχε δυσαρεστηθεί τόσο, εάν ο υποψήφιος του δεξιού UMP δεν έκανε τις πρόσφατες δηλώσεις για το ζήτημα της μετανάστευσης. Ο Σαρκοζί απείλησε προ ημερών ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει από το Συνθήκη Σένγκεν, εάν οι ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων δεν αναθεωρηθούν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Μέρκελ θα πάει «κάποια στιγμή» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, για να «μιλήσει για την Ευρώπη» μαζί του, αλλά δεν θα εμφανιστεί σε κάποια προεκλογική εκδήλωση, διότι «αυτή είναι θέμα των Γάλλων».

Η Μέρκελ είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον υποψήφιο πρόεδρο Σαρκοζί με την ευκαιρία ενός γαλλογερμανικού κοινού υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του Φεβρουαρίου, στο Παρίσι.

«Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί, καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα» είχε πει.
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου