Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

«Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο» Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προετοιμάζουν Γερμανοί επενδυτές, που πλήττονται από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο»
Με τίτλο «Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο», η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» μεταδίδει ότι περίπου 20.000 επενδυτές ετοιμάζονται να προσφύγουν δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας πλήρη αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστησαν από τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Κεφαλαίου (SdK) Ντάνιελ Μπάουερ δηλώνει στην εφημερίδα ότι η Ένωσή του δεν προτίθεται να δεχθεί απώλειες αμαχητί.
Στόχος των μικροεπενδυτών είναι να ικανοποιηθεί το 100% των απαιτήσεών τους, ενώ επισημαίνουν ότι από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επλήγησαν κυρίως οι μικροεπενδυτές με βραχυπρόθεσμα ομόλογα.
Ο Μπάουερ μάλιστα είχε τονίζει στο παρελθόν, ότι για ορισμένους επενδυτές μεγάλης ηλικίας, η ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα διάρκειας έως και 30 ετών, δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

ΠΗΓΗ hnewsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου