Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κωδικός «ΠΑΡΕΛΑΣΗ»

Κωδικός «ΠΑΡΕΛΑΣΗ»
Το πρώτο προγραμματισμένο "crash test" για την ΕΛ.ΑΣ. μετά την τρίτη επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα "ηνία" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η απρόσκοπτη διεξαγωγή των παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ειδικά μετά την απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη επτά αρμοδίων υπουργών και ενός υφυπουργού, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα, να δώσει το παρών σύσσωμη η κυβέρνηση, είναι,όπως λένε, κάτι παραπάνω από αναγκαίο να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως αυτά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αλλά και τα πιο πρόσφατα κρούσματα προπηλακισμών κατά πολιτικών στη Ρόδο.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Χθες έγινε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με την παρουσία όλων των διοικητών των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η λήψη μέτρων για την πάταξη της εγκληματικότητας που "καλπάζει", αλλά και ο σχεδιασμός της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την ομαλή διεξαγωγή των παρελάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους χώρους των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, ειδικά για την στρατιωτική παρέλαση, όπου θα γίνει αυστηρός έλεγχος για το εάν έχουν προσκλήσεις όσοι θα βρίσκονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Στην επιχείρηση "Παρέλαση" και η... ΕΥΠ 
Έρευνες θα γίνονται και σε όσους πολίτες κρατούν πανώ και πηγαίνουν κατά ομάδες στις παρελάσεις, οι οποίοι θα θεωρούνται ύποπτοι για πρόκληση επεισοδίων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην προσέλευση και αποχώρηση των πολιτικών προσώπων από τον χώρο των εκδηλώσεων. Σε περίπτωση πάντως εκδήλωσης φαινομένων βίας και προπηλακισμών, η εντολή που δόθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις είναι μηδενική ανοχή. Στην επιχείρηση με τον κωδικό "παρέλαση" συμμετέχουν εκτός από την ασφάλεια, τα ΜΑΤ και η τροχαία, η αντιτρομοκρατική, αλλά και η ΕΥΠ σε επίπεδο πληροφοριών...

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου