Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στα υψηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall

Dow13.241,63160,90 1,23%  



  Nasdaq3.122,5754,65 1,78%  

Η Wall Street χθες
Θετικό κλίμα διαμόρφωσαν σήμερα στη Wall Street οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve για την αμερικανική αγορά εργασίας και την οικονομία με τον Dow Jones να κερδίζει 160 μονάδες καλύπτοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που έφτασαν τις 152 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη και για τον τεχνολογικό Nasdaq με άλμα 1,8%, ενώ ο ευρύτερος S&P κέρδισε 1,4% κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο 2008.

Οι αμερικανικοί δείκτες βρέθηκαν από την έναρξη των συναλλαγών σε ανοδικό έδαφος για να διευρύνουν στο τέλος τα κέρδη τους κλείνοντας στα υψηλά της ημέρας στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της Fed Ben Bernanke σε εκδήλωση της National Association of Business Economics.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν βελτιωθεί προειδοποίησε ωστόσο ότι η συνέχιση της τάσης θα εξαρτηθεί από την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

"Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως η πρόσφατη βελτίωση της αγοράς εργασίας θα διατηρηθεί", ανέφερε ο πρόεδρος της Fed.

Η τρέχουσα πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της Fed μπορεί να βοηθήσει, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Fed, αναζωπυρώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να κρατήσει για αρκετό καιρό αμετάβλητα τα επιτόκια της.

"Τι θα οδηγήσει σε περισσότερες προσλήψεις και συνεπώς σε περαιτέρω πτώση της ανεργίας; Η σύντομη απάντηση είναι η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη", πρόσθεσε ο Bernanke αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων παρεμβάσεων από την πλευρά της Fed.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 160,90 μονάδες (1,23%) κλείνοντας στις 13.241,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 54,60 μονάδων (1,78%) και έκλεισε στις 3.122,50 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 19,40 μονάδων (1,39%) κλείνοντας στις 1.416,50 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η American Express κλείνοντας στα 58,66 δολ. με άνοδο 1,41 δολ. ή σε ποσοστό 2,46%. Ακολούθησαν η JP Morgan Chase με κέρδη 2,24% και κλείσιμο στα 46,17 δολ. και η United Technologies, η οποία έκλεισε στα 83,50 δολ. με άνοδο 2,08%.
Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,03 δολ. ή σε ποσοστό 0,97% και έκλεισε στα 3,13 δολ.

Οι δηλώσεις Bernanke επισκίασαν τα αδύναμα μάκρο που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ. Από την αγορά κατοικίας τα στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα υποχώρησαν το Φεβρουάριο κατά 0,5% διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 1%. Την ίδια στιγμή επιβράδυνε το Μάρτιο η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα στην πολιτεία του Τέξας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Dallas.

Το θετικό κλίμα διαμόρφωσαν εξάλλου και τα ενθαρρυντικά στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται σε υψηλό οκτώ μηνών για το Μάρτιο.

Όπως ανακοίνωσε το Ifo ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα στις 109,8 μονάδες το Μάρτιο από τις 109,7 μονάδες το Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 109,5 μονάδες.

Θετικό αντίκτυπο είχαν στις αγορές και οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel σήμερα με τις οποίες επιβεβαίωσε ότι είναι "ανοιχτή" στην ενίσχυση του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας της Ευρωζώνης.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου