Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κίνηση εντυπωσιασμού η γεώτρηση στα κατεχόμενα

Λευκωσία: Εντελώς ανόητη και άνευ αντικειμένου χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή την πρόθεση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να προχωρήσουν σε έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων σε περιοχές των κατεχομένων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η κ. Μαρκουλλή ανέφερε ότι η Τουρκία δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε τέτοιες έρευνες ούτε μπορεί να βρει συνεργάτες για μια παράνομη γεώτρηση στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Επομένως, ανέφερε, πρόκειται για ενέργεια που γίνεται για ικανοποίηση της δικής τους κοινής γνώμης και δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Είπε ακόμα ότι η Λευκωσία παρακολουθεί το θέμα και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρόθεση της Τουρκίας η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη σε διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ.

Αναφερόμενη στο σχέδιο Β' που προωθεί η Τουρκία με τις προσπάθειες για αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσω της Ισλαμικής Διάσκεψης, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στις δέουσες ενέργειες.

Είπε συγκεκριμένα ότι η Λευκωσία άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης των κρατών μελών της Ισλαμικής Διάσκεψης και ειδικά των στενών φίλων της Κύπρου.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι θα ενεργοποιήσουμε και φίλους εκτός της Ισλαμικής Διάσκεψης, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τα μέλη.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου