Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Dow12.932,09-76,44 -0,59%  



  Nasdaq2.946,27-11,49 -0,39%  

Η Wall Street χθες
Εγκλωβισμένοι στο κλίμα που δημιούργησαν οι ανησυχίες για το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα παρέμειναν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη τερματίζοντας σε αρνητικό έδαφος αν και μακριά από τα χαμηλά της ημέρας.

Ο δείκτης Standard & Poor΄s 500 περιόρισε αισθητά τις απώλειες του ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει το αρνητικό κλείσιμο υποχωρώντας για τέταρτη συνεδρίαση στις τελευταίες πέντε και διολισθαίνοντας σε χαμηλό δύο μηνών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones διεύρυνε το πτωτικό του σερί συμπληρώνοντας πέντε αρνητικές συνεδριάσεις.

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα αναζωπυρώνει τα σενάρια για το μέλλον της χώρας στο ευρώ, σημειώνουν οι αναλυτές, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη που προειδοποιούν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

"Η Ευρώπη παραμένει δεσμευμένη σε ότι έχει συμφωνηθεί", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας  Wolfgang Schaeuble το βράδυ της Δευτέρας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso δήλωσε σήμερα ότι τα κράτη που έχουν λάβει βοήθεια δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσουν σε άτακτη χρεοκοπία.

Δεν υπάρχει "εναλλακτική λύση" για την Ελλάδα από το να εφαρμόσει το συμφωνημένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εάν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ δήλωσε εξάλλου το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Joerg Asmussen.

Στη Γαλλία ο νέος πρόεδρος Francois Hollande συνεχίζει τις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel  για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη.

Ωστόσο φαίνεται ήδη ότι οι δύο ηγέτες υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις με τον Hollande να ασκεί αυστηρή κριτική στο μονόδρομο της λιτότητας κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για πολιτικές που θα προωθούν την αυστηρότητα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε στην κριτική σημειώνοντας ότι το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε. δεν είναι προς επαναδιαπραγμάτευση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 76,40 μονάδες (-0,59%) κλείνοντας στις 12.932,00 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 11,40 μονάδων (-0,39%) και έκλεισε στις 2.946,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 5,80 μονάδων (-0,43%) κλείνοντας στις 1.363,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 5 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 25 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Walt Disney κλείνοντας στα 44,30 δολ/ με άνοδο 0,48 δολ. ή σε ποσοστό 1,10%. Ακολούθησαν η Johnson and Johnson με κέρδη 0,28% και κλείσιμο στα 64,98 δολ. και η Merck, η οποία έκλεισε στα 38,63 δολ. με άνοδο 0,23%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Hewlett-Packard (-2,30%), η Bank of America Corp (-2,14%) και η μετοχή των McDonalds (-2,05%).

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,19 δολ. ή σε ποσοστό 9,05% και έκλεισε στα 1,91 δολ.

Οι ανησυχίες για την Ευρώπη επισκίασαν την ανακοίνωση της National Federation of Independent Business για την βελτίωση του κλίματος στις μικρές αμερικανικές επιχειρήσεις. Ο σχετικός δείκτης εμπιστοσύνης για τις μικρές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά δύο μονάδες φτάνοντας τις 94,5 τον Απρίλιο, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν τον Φεβρουάριο του 2011.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ταυτόχρονα τα εταιρικά αποτελέσματα με την Electronic Arts να ανακοινώνει χθες το βράδυ ότι τα κέρδη της για το δ΄ τρίμηνο χρήσης υπερδιπλασιάστηκαν στα 400 εκατ. δολ. ή 1,20 δολ. ανά μετοχή από 151 εκατ. δολ. ή 45 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,37 δισ. δολ. από 1,09 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Πτώση 55% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου κατέγραψε η εταιρεία εξοπλισμού γραφείων, OfficeMax. Ειδικότερα, τα κέρδη υποχώρησαν στα 5,4 εκατ. δολ., ή 6 cents ανά μετοχή, από 11,9 εκατ. δολ., ή 13 cents ανά μετοχή, ενώ εξαιρουμένων έκτακτων γεγονότων ανήλθαν σε 23 cents ανά μετοχή.

Κέρδη έναντι ζημιών και αύξηση εσόδων κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Wendy΄s. Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 12,4 εκατ. δολ., ή 3 cents ανά μετοχή , ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο στα 593,2 εκα.τ δολ. από 582,5 εκατ. δολ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου