Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Eπτά θέσεις από Καμμένο

Επιμένει σε καταγγελία των συμβάσεων ο Καμμένος
Επτά θέσεις, η αποδοχή των οποίων από τους πολιτικούς αρχηγούς, αποτελεί προϋπόθεση για να μετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ένα πιθανό κυβερνητικό σχήμα, ή να προσφέρουν τη στήριξή τους, παρουσίασε σήμερα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, στην συνάντηση που είχαν απόψε.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος, είπε επίσης ότι συμφώνησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα, και να προκύψει μέσα από εποικοδομητικό διάλογο ένα κυβερνητικό σχήμα.
Οι επτά θέσεις, που θεωρούνται από τον κ. Καμμένο προϋποθέσεις για την στήριξή του, ή την συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα, είναι οι εξής:

1) Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, σε όλη την επικράτεια.
2) Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας από το ελληνικό κράτος.
3) Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974.
4) Καταγγελία δανειακών συμβάσεων, επί τη βάσει αρχών που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.
5) Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και έλεγχο του "πόθεν έσχες" του πολιτικού κόσμου από το 1974 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ατιμωρησία των πολιτικών, ενώ οι έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα από τους ίδιους τους πολιτικούς».
6) Ενημέρωση του συνόλου της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα, για κάθε τι που υπέγραψαν, και, όπως είπε, υπάρχουν έγγραφα που υπογράφτηκαν από κυβερνητικά στελέχη, χωρίς, όπως υποστήριξε, να έχουν τέτοιο δικαίωμα.
7) Εξάντληση κάθε τρόπου και μέσου για την πληρωμή του χρέους των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για αποζημιώσεις είτε για το αναγκαστικό δάνειο επί Κατοχής.
Ο κ. Παπούλιας δεσμεύθηκε να παρουσιάσει το κείμενο των επτά θέσεων του κ. Καμμένου στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Παράλληλα ο κ. Καμμένος, ζήτησε από τον κ. Παπούλια να δημοσιοποιήσει την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για την κατάσταση της χώρας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το τι πραγματικά συμβαίνει, κάτι που ο κ. Παπούλιας είπε ότι δεν είναι δυνατό να γίνει.
«Είπα ότι εμείς δεν διαβάζουμε κείμενα ανυπόγραφα και ανεπίσημα, και ζητούμε επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πραγματική κατάσταση στη χώρα, στην οικονομία, στα εξωτερικά θέματα, και στην κατάσταση που διαμορφώνεται με εταίρους μας" είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος.
Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζήτησε την παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος-όπως είπε ο κ. Καμμένος- "επιμένει να αρνείται να ενημερώσει για την έκθεση του ιδιωτικού φορέα για τις ελληνικές τράπεζες".
Ζήτησε ακόμη, ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών καθώς και από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την πραγματική κατάσταση που επήλθε η χώρα, και είπε ότι είναι αδιανόητο να μην έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί σαφή εικόνα για την κατάσταση της χώρας, ενώ όπως υποστήριξε, χρησιμοποιήθηκε η ψευδής πληροφόρηση για να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός προκειμένου να εκτελεστούν οι επιθυμίες των δανειστών και όχι των ελλήνων.
Τέλος ο κ. Καμμένος ζήτησε και τα πρακτικά από την μεσημεριανή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς "που μετείχαν στην παράδοση της χώρας και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ" όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε να δώσει τα πρακτικά, ενώ, όπως είπε, έγινε κουβέντα με τον κ. Παπούλια για την νομιμότητα των συμβάσεων αυτών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος είπε ότι το κόμμα του έχει θέσει ως προϋπόθεση την αλήθεια στον λαό, και τόνισε ότι η αδιαφάνεια φέρνει τη διαφθορά και η διαφθορά την αναξιοπιστία.
Είπε επίσης ότι εάν οι επτά θέσεις του γίνουν αποδεκτές από τους πολιτικούς αρχηγούς τότε θα συμμετείχε το κόμμα του σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, παρά μόνον είτε εφαρμογή του είτε κατάργησή του.
Πηγή: ΑΠΕ ΚΑΙ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου