Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Προκλητικό ρεπορτάζ της Daily Mail: Στην Ελλάδα πουλάνε τα παιδιά τους

Μπορεί η βρετανική εφημερίδα Daily Mail να έχει βραβευτεί πάμπολλες φόρες και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά, ωστόσο φαίνεται ότι στον… βωμό των clicks δεν διστάζει να παραπληροφορήσει το κοινό της.
Στην διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας δημοσιεύεται σήμερα άρθρο για την Ελλάδα με τίτλο: «Οι μητέρες αναγκάζονται να πουλήσουν τα παιδιά τους».
Η ρεπόρτερ πράγματι βρέθηκε στους δρόμους της Αθήνας. Επισκέφτηκε συσσίτια αστέγων, μίλησε με ανθρώπους και δημοσιεύει τις μαρτυρίες τους.
Δεν μένει όμως εκεί…
Ειρωνεύεται το γεγονός ότι κάποιοι επαγγελματίες έπαιρναν σύνταξη στα 50 τους, ενώ αναφέρεται και στο κίνημα «Δεν πληρώνω» για το οποίο γράφει ότι είναι «σημάδι της επιμονής των Ελλήνων να μην αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα».
Την ίδια ώρα σχολιάζει την 82χρονη Μαρία με την οποία μίλησε σε ένα συσσίτιο απόρων και της έκανε εντύπωση ότι φορούσε επώνυμα γυαλιά όρασης.
Περιγράφει επίσης την ιστορία μιας μάνας που άφησε το παιδί της στον παιδικό σταθμό επειδή δεν είχε χρήματα να το ζήσει.
Επίσης καταγράφει την μαρτυρία της 30χρονης χήρας Κασιανής, που άφησε τα παιδιά της στα Παιδικά Χωριά S.0.S. λόγω ανέχειας.
Πράγματα δηλαδή που πράγματι συμβαίνουν, αλλά γίνονται παντού και συνέβαιναν πολύ πριν την κρίση. Η κρίση δυστυχώς αύξησε τα περιστατικά.
Πως δικαιολογείται ο τίτλος: «Μανάδες πουλάνε τα παιδιά τους»;
Στηρίζεται σε μια ιστορία που της είπε κάποιος (!) σε ένα συσσίτιο απόρων για μια μητέρα που πούλησε το παιδί της σε μια άτεκνη οικογένεια.
Κι όμως ο τίτλος και αυτό που θα μείνει στους εκατομμύρια αναγνώστες είναι ότι οι «Ελληνίδες πουλάνε τα παιδιά τους».

ΠΗΓΗ prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου