Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μικτή εικόνα στη Wall Street εν αναμονή της G-20

Dow12.741,82-25,35 -0,20%  



  Nasdaq2.895,3322,53 0,78%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις από τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των Είκοσι (G-20) στο Μεξικό και τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve μέσα στην εβδομάδα.

Οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη πραγματοποιούν διήμερη σύνοδο στο Λος Κάμπος του Μεξικού με την κρίση της Ευρωζώνης να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας καθώς οι αναταράξεις από την Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο αισθητές στις παγκόσμιες αγορές πλήττοντας την οικονομική ανάκαμψη.

Η Ευρώπη θα συμφωνήσει να αναλάβει "όλα τα αναγκαία μέτρα πολιτικής" για να κρατήσει σταθερή και ανέπαφη την Ευρωζώνη, αναφέρει στο Reuters πηγή της Ομάδας των Είκοσι (G20), επικαλούμενη προσχέδιο του ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής.

Στο προσχέδιο γίνεται έκκληση προς τις χώρες της Ευρωζώνης να βρουν τρόπους να σπάσουν τις αρνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ κυβερνήσεων και τραπεζών δηλώνει στο πρακτορείο η πηγή καθώς οι ηγέτες της G20 ετοιμάζονται για τη διήμερη σύνοδο στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι από το εκλογικό αποτελέσματα στην Ελλάδα. Ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν πως ακόμα και με την αβεβαιότητα για την Ελλάδα να απομακρύνεται, οι ανησυχίες θα διατηρηθούν το επόμενο διάστημα καθώς κλιμακώνεται η κρίση χρέους στην Ευρώπη με επίκεντρο την Ισπανία.

Τα άσχημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τις ισπανικές τράπεζες και έδειξαν ότι τα επισφαλή δάνεια σκαρφάλωσαν σε υψηλό 18 ετών επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες των αγορών για τις αντοχές της ισπανικής οικονομίας οδηγώντας σε νέα επίπεδα-ρεκόρ την απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 25,35 μονάδες (-0,20%) κλείνοντας στις 12.741,82 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 22,53 μονάδων (0,78%) και έκλεισε στις 2.895,33 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,94 μονάδων (0,14%) κλείνοντας στις 1.344,78 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Kraft κλείνοντας στα 38,98 δολ. με άνοδο 0,34 δολ. ή σε ποσοστό 0,88%. Ακολούθησαν η Home Depot με κέρδη 0,87% και κλείσιμο στα 52,32 δολ. και η United Technologies η οποία έκλεισε στα 75,00 δολ. με άνοδο 0,68%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Hewlett-Packard (-2,73%), η Bank of America (-1,77%) και η Alcoa (-1,47%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,09 δολ. ή σε ποσοστό 4,95% και έκλεισε στα 1,73 δολ.

Οι επενδυτές περιμένουν ταυτόχρονα τις αποφάσεις νομισματικής της Federal Reserve την Τετάρτη καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για επιθετικότερη δράση από την κεντρική τράπεζα για την τόνωση της οικονομίας.

Η Societe Generale εκτιμά ότι η Fed θα ανακοινώσει την Τετάρτη και τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 600 δισ. δολ.

Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας αναφέρουν πως το πρόγραμμα αγοράς τίτλων θα κατευθυνθεί κατά 40% σε τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια και κατά 60% σε τίτλους του δημοσίου.

Στα μάκρο της ημέρας ξεχωρίζει η νέα άνοδος του δείκτη εμπιστοσύνη των κατασκευαστικών εταιρειών τον Ιούνιο σε υψηλό άνω των πέντε ετών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Home Builders, ο δείκτης σκαρφάλωσε στις 29 μονάδες από 28 μονάδες, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2007. Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν διατήρηση του δείκτη στις 28 μονάδες.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου