Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι Έλληνες αυτοκτονούν λόγω κρίσης

Οι Έλληνες αυτοκτονούν λόγω κρίσης
Μόνο τον Ιούνιο καταγράφηκαν 350 απόπειρες αυτοκτονίες, με τις 50 να καταλήγουν στο θάνατο.
Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος με τους αυτόχειρες στην Ελλάδα, με τις περισσότερες απόπειρες να καταγράφονται στην Αττική.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΑΒ, σοκάρουν και προκαλούν προβληματισμό για την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες.
Τα αίτια είναι τις περισσότερες φορές οικονομικά, με την ανεργία και τη φτώχεια να έχουν κάνει εφιαλτική τη ζωή των ανθρώπων.
Ανάλογη εικόνα και στην επαρχία με τους πολίτες να προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Στην Αμαλιάδα ένας 42χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς είχε μείνει χωρίς δουλειά και αδυνατούσε να μεγαλώσει τα δύο του παιδιά.
Στην Εύβοια ένας 40χρονος αυτοπυροβολήθηκε, αφού εδώ και καιρό ήταν άνεργος. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του που τον αναζητούσε επί τρεις μέρες.
Στην Πάτρα μια 45χρονη γυναίκα επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων. Η ίδια απολύθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να ζήσει τα δύο της παιδιά.
«Δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου». Με αυτά τα λόγια στο σημείωμα του ο 77χρονος συνταξιούχος που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος πριν μερικούς μήνες.
Ο 77χρονος, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του υπό το βάρος των οικονομικών συνθηκών, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου