Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επιβολή πλαφόν στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων

Επιβολή πλαφόν στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων
Νέο ψαλίδι αναμένεται να «πέσει» στο σωρευτικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσεις 1.5 δισ. το χρόνο. Μέχρι σήμερα το πλαφόν που ισχύει είναι τα 3.680 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, είναι να εντοπίσει τους συνταξιούχους που λαμβάνουν διπλές συντάξεις.
Το νέο μέτρο αφορά κυρίως τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας, της Ιονικής Τράπεζας, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους Ανώτερους Δικαστικούς και τους Ανώτερους Στρατιωτικούς.
Στο μικροσκόπιο επίσης μπαίνει και το εφάπαξ, για τη λήψη του οποίου θα αποτελεί προϋπόθεση η συμπλήρωση 25 ετών προϋπηρεσίας.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει δηλώσει πάντως πως «οι δεσμεύσεις μας για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους παραμένουν στο ακέραιο».
Στη διυπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον υπουργό θα εξεταστούν τα υπόλοιπα ισοδύναμα μέτρα ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2013 - 2014.  Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας έχει προαναγγέλλει περικοπές σε 20 κωδικούς της γενικής κυβέρνησης για να αποφευχθεί η μείωση των ειδικών μισθολογίων.


ΠΗΓΗ newsbomb
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου