Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ
Σε πέντε δόσεις θα γίνει η εξόφληση του τέλους ακινήτων – Στην εφορία οι ιδιοκτήτες που δεν θα πληρώνουν
Στα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση του χαρατσιού των ακινήτων.
Για τη φετινή χρονιά, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να διακόπτει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, καθώς η οφειλή θα μεταβιβάζεται στην εφορία, η οποία θα την αντιμετωπίζει ως οφειλή προς το δημόσιο.
Δηλαδή, οι εφορίες θα μπορούν στη συνέχεια να προχωρούν σε κατασχέσεις εισοδημάτων, ήτοι μισθών, συντάξεων, ενοικίων, ή και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί μέσω του χαρατσιού να εισπράξει έσοδα 2,2 δισ. ευρώ. Κι ενώ η τρόικα επέβαλε την είσπραξη μέσω της ΔΕΗ, η μόνη παραχώρηση που δίδεται είναι η εξόφληση σε πέντε δόσεις.
Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν εντός δέκα μηνών να εξοφλήσουν το χαράτσι, από το τέλος Ιουλίου και μέχρι τον Απρίλιο του 2012.
Το τέλος ακινήτων θα μπορεί να εξοφληθεί ξεχωριστά από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή, ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί πρώτα να εξοφλεί το ρεύμα και στη συνέχεια το χαράτσι.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου