Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δύο χρόνια από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Δύο χρόνια από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια
Σήμερα το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στους Αγίους Αναργύρους Ηλιούπολης και αμέσως μετά στις 10.00 τρισάγιο στο κοιμητήριο Ηλιούπολης.
Η δολοφονία
Ήταν 5:20 τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του.
Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

56ae8f03a8e5c4091102416d09630fba_20955_1
Ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχτηκε 16 βλήματα στο κεφάλι, το θώρακα, την κοιλιά και τους γλουτούς.
Τα βλήματα εισήλθαν από το μπροστινό και το πίσω μέρος του σώματος κάτι που δείχνει είτε ότι το θύμα επιχείρησε να φύγει, είτε ότι ήταν περικυκλωμένος.
Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Honda Civic, το οποίο είχε κλαπεί και η απώλειά του είχε δηλωθεί το Σάββατο, 17 Ιουλίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου.
Λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ καμένο.
Πιθανότατα οι δράστες διέφυγαν από εκεί με άλλο όχημα.
Η «Σέχτα Επαναστατών» και οι έρευνες
Την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Στην προκήρυξή της η οργάνωση προανήγγειλε μπαράζ επιθέσεων.
Ωστόσο από τότε «εξαφανίστηκε».
sokratis_gkiolias_large
Οι έρευνες για την δολοφονία παραμένουν μέχρι και σήμερα στο σκοτάδι.
Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας
Γεννήθηκε στις 13/2/1973 στο Κουξχάφεν της Δυτικής Γερμανίας και ήταν το 4° από τα 5 παιδιά (Νικόλας, Σωτήρης, Ευαγγελία, Σωκράτης και Περικλής) του Χαραλάμπου και της Αικατερίνης οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει εκεί.
O Σωκράτης ρίχτηκε στη βιοπάλη από τα προσχολικά του χρόνια, με πρώτη εμπειρία την πώληση της εφημερίδας «Αυριανή» στους δρόμους της Αθήνας μαζί με τα αδέρφια του το 1980!
Ανήσυχο και αγωνιστικό πνεύμα όπως ήταν βρήκε διέξοδο από τις καθημερινές δυσκολίες στον αθλητισμό.
Το 1986 ξεκινά τον στίβο, στο αγώνισμα βάδην και καταφέρνει σύντομα να διακριθεί ως πρωταθλητής Παίδων και Εφήβων !
Ένα σοβαρό πρόβλημα όμως στην όραση στέκεται εμπόδιο στην περαιτέρω αγωνιστική του πορεία.
Το 1990 ο Σωκράτης αποφοιτώντας από το 3 γενικό Λύκειο Ηλιούπολης αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο της Δημοσιογραφίας.
Ξεκινάει τη δημοσιογραφική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του 90 έχοντας προσληφθεί ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Club”.
EB4FDBD459D934ADC584C96F5AEEA42C
Στην έντυπη δημοσιογραφία μπήκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπηρετώντας την μεγάλη του αγάπη,  τον κλασσικό αθλητισμό στην αθλητική εφημερίδα ” Ώρα για Σπορ”.
Στα δημοσιογραφικά βραβεία του 2000 ο Σωκράτης Γκιόλιας βραβεύεται για το εκτεταμένο ρεπορτάζ του σχετικά με το ντόπινγκ που δημοσιεύτηκε στην “Ώρα για σπορ” .
Επίσης βραβεύτηκε και στις 31-10-2007 για το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα  “Sportime”  με τίτλο “Σκάνδαλο μεγατόνων” στα  δημοσιογραφικά βραβεία του 2006.
Εργάσθηκε διαδοχικά στις εφημερίδες “Ώρα για σπορ”,“Νοκ άουτ”, “Αθλητική Ηχώ”, “Goal”, “Sportime” και “Πρωταθλητής”.
 Πολύ δημοφιλής ήταν και η στήλη του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας “Sportime” με τίτλο “Καρχαρίας”, όπως επίσης και η στήλη “Στα νύχια του…” στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”.
Λίγο μετά την είσοδο του στην έντυπη δημοσιογραφία, μπαίνει και στο χώρο της τηλεόρασης, ως συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο New Channel και λίγα χρόνια μετά αναλαμβάνει  αρχισυντάκτης στις αποκαλυπτικές εκπομπές  “Ζούγκλα” και “Κίτρινο Τύπο.
SWK
Ταυτόχρονα με την τηλεόραση παρουσιάζει τη δική του εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στην αρχή στο ραδιοσταθμό” ΑΝΤ1″ και αργότερα στο σταθμό “Arena radio”.
Τέλη του 2008 υπογράφει τη νέα του συνεργασία με τον Δημήτρη Κοντομηνά, αυτή τη φορά ως σύμβουλος επικοινωνίας και λίγο αργότερα αναλαμβάνει  Γενικός Διευθυντής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9.89» στον οποίο παράλληλα, παρουσίαζε καθημερινή εκπομπή μαζί με τον συνεργάτη του Μάνο Κακλαμάνο!
Το 2003 παντρεύεται την Αδαμαντία στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης παρουσία 2500 και πλέον φίλων του !
Τον Ιούνιο του 2008 γίνεται πατέρας για πρώτη φορά .
Η σύζυγος του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους όταν δολοφονήθηκε…
Από τον Δεκέμβριο του 2007 μέσα από το “troktiko.blogspot.com” καταφέρνει ουσιαστικά να κάνει πράξη το όραμα του για αδέσμευτη ενημέρωση και ελευθερία λόγου.
Ως οραματιστής και δημιουργός της ιδέας ενός ανεξάρτητου μέσου  που θα μπορεί να ενημερώνει τον κόσμο με αξιοπρέπεια αλλά και σάτιρα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έκανε συνήθεια την διαδικτυακή ενημέρωση.
Το “troktiko.blogspot.com” κατάφερε πολύ γρήγορα να είναι το πρώτο παγκοσμίως με 1.500.000 (!) ημερήσια επισκεψιμότητα και πάνω από 400 (!) αναρτήσεις την ημέρα, “οδηγώντας” ουσιαστικά πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές να αναπαράγουν τις ειδήσεις του!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου