Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι αποκαλύψεις του newsbomb, τα Ιμια και οι Τούρκοι παραμυθάδες

 Οι αποκαλύψεις του newsbomb, τα Ιμια και οι Τούρκοι παραμυθάδες
Η... φαντασιόπληκτη απάντηση της τουρκικής εφημερίδας VATAN στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για τους θανάτους των Τούρκων κομάντοςΑπάντηση στη Vatan και στο δημοσιογράφο Ισμαήλ Σαχίν δίνει ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας με τίτλο «Παραμύθι Ιμίων».
Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Σαχίν, οι αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα για το θάνατο των 12 Τούρκων κομάντος που είχαν κάνει απόβαση στα Ίμια, φέροντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου δεν αληθεύουν, καθώς οι καταδρομείς ζουν ακόμη. Μάλιστα, αναφέρει, οι διοικητές των δυνάμεων των Ιμίων βρίσκονται στις φυλακές, καθώς εμπλέκονται στις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν».

Παραθέτοντας αποσπάσματα από τις αποκαλύψεις του Κ. Χαρδαβέλλα στο newsbomb.gr («Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια», «Πώς έκλεισαν το στόμα των Τούρκων κομάντος» και «Το φοβερό μυστικό των Τούρκων κομάντος στα Ίμια»), ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το θέμα μεγαλοποιήθηκε κι ότι πέραν των διοικητών της ομάδας, που έχουν προφυλακιστεί, οι υπαξιωματικοί ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους σε διαφορετικές περιοχές.
Η απάντηση του Κ. Χαρδαβέλλα
«Είναι τουλάχιστον ανήθικο, ανίερο και απάνθρωπο κάποιοι Τούρκοι να παίζουν με τη μνήμη των σκοτωμένων κομάντος των Ιμίων, εμφανίζοντας κάποιους από αυτούς... προφυλακισμένους για συνεργασία με το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος και κάποιους άλλους να παίρνουν βαθμούς κανονικά στις μονάδες τους.
Απ' αυτά που ο ίδιος γράφει στην εφημερίδα VATAN, ο τούρκος δημοσιογράφος Ισμαήλ Σαχίν περί «παραμυθιών του Χαρδαβέλλα στο newsbomb για την ομαδική δολοφονία των Τούρκων κομάντος που πάτησαν τα Ίμια», αποδεικνύεται ότι είναι ψεύτης, είναι ο ίδιος ένας γραφικός παραμυθάς, αντάξιος απόγονος του Ναστραντίν Χότζα.
Γιατί γράφει ότι εγώ υποστήριξα στα δημοσιεύματά μου ότι το ελικόπτερο με τους τούρκους κομάντος το έριξαν έλληνες πράκτορες που είχαν μεταβεί στην Τουρκία για το σκοπό αυτό.
Ό, τι πιο ψευδές. Γιατί εγώ είχα γράψει ότι «το βαθύ Τουρκικό κράτος σκότωσε τους Τούρκους κομάντος για να τους κλείσει το στόμα για τις μυστικές συμφωνίες που ήξεραν μεταξύ αμερικανών και τούρκων αξιωματικών τη νύχτα των Ιμίων».
Θυμίζω εξάλλου ότι ο ανταποκριτής της εφημερίδας Σαμπάχ στην Αθήνα κ. Μπερμπεράκης μου είχε δηλώσει ότι οι τουρκικές εφημερίδες είχαν ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα της δολοφονίας των τούρκων κομάντος για μία μόνο μέρα. Μετά με ένθεν εντολή έπεσε πέπλος σιωπής στο θέμα ενώ ο δημοσιογράφος Ερντάλ Γκουνέι της εφημερίδας Ραντικάλ δεν είχε αρνηθεί την ύπαρξη του γεγονότος αυτού.
Πάντως, θα περιμένω από τον σύγχρονο τούρκο παραμυθά Ναστραντίν Χότζα, συνάδελφο Ισμαήλ Σαχίν να μας πει με συγκεκριμένα στοιχεία ποιοι είναι προφυλακισμένοι και πού από τους τούρκους κομάντος των Ιμίων που εγώ επιμένω ότι δεν υπάρχουν στη ζωή και σε ποιες τουρκικές μονάδες υπηρετούν οι υπόλοιποι. Μέχρι να γίνει αυτό, να πάρει καλύτερα μαθήματα από όσα άφησε πίσω του ο πρόγονός του, Ναστραντίν Χότζα».

ΠΗΓΗ newsbomb.

1 σχόλιο:

  1. Έχω παρακολουθήσει για πολύ καιρό τώρα, σχεδόν όλες της δημοσιεύσεις (και εκπομπές) του εξαίρετου δημοσιογράφου κ. Κ. Χαρδαβέλλα, που αφορούν τα γεγονότα των Ιμίων. Υπάρχει όμως ένα γεγονός που με προβληματίζει. Τα ΙΜΙΑ είναι δύο (2) βραχονησίδες, είναι η ΜΙΚΡΗ και η ΜΕΓΑΛΗ ΙΜΙΑ. Όλα όσα γνωρίζουμε για την βραδιά των γεγονότων, αφορούν όσα συνέβησαν στην ΜΕΓΑΛΗ ΙΜΙΑ, για αυτά που συνέβησαν στην ΜΙΚΡΗ ΙΜΙΑ, ούτε λέξη. Υπήρχε όμως στο YouTube ένα Video, το οποίο και είδα (μάλλον θα υπάρχει ακόμα) όπου επώνυμα Έλληνας Κομάντο έλεγε ότι συνέλαβαν τέσσερις (4) Τούρκους κομάντο, και άλλα πάρα πολύ σημαντικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπήρξε ποτέ καμία αναφορά.
    Πάντως και άλλες φορές που κατέθεσα αυτό το σχόλιο δεν έτυχα ποτέ απάντησης.
    Ευχαριστώ
    Krateros Pap

    ΑπάντησηΔιαγραφή