Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Παίρνει το ρωσικό δάνειο η Κύπρος;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό δάνειο των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο εγκρίθηκε, αλλά ήδη βρίσκεται στα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας. Η κυβέρνηση κρατά την εξέλιξη επτασφράγιστο μυστικό, για να μην προκληθούν αντιδράσεις στους κύκλους των δανειστών και έτσι, όταν αρχίσουν από βδομάδας οι ουσιαστικές διαβουλεύσεις, αυτές να αφορούν πλέον τα θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών και όχι τα δημόσια οικονομικά. Εν ολίγοις η Κύπρος κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και μπράβο της, αν ισχυεί.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, εξηγείται και η στάση του γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Σόϊμπλε, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε πει ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου ότι η Κύπρος απέσυρε την αίτηση της για βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης. Αυτό μάλλον αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, δηλαδή η αναθεώρηση της αίτησης από γενική, για τις τράπεζες και για τα δημοσιονομικά, σε μόνο για τις τράπεζες.
Οικονομικοί παράγοντες και αναλυτές είπαν στο Ποντίκι, ότι το ποσόν του ρωσικού δανείου μπορεί να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες και τις ανάγκες αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων μέχρι τον Μάρτιο του 2013.
Οπότε προκύπτει ότι, εάν η ομάδα Παπανδρέου έπαιρνε τα ρωσικά δάνεια, όχι μόνο δεν θα σταματούσε η κάνουλα της Ευρώπης αλλά θα μειώναμε και τον εξωτερικό δανεισμό, αφού θα ξεχρεώναμε τους Ρώσους με τη γεωργία μας. Ωστόσο καταστροφολογούσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ακόμα και τώρα όμως με πολυδιάστατη πολιτική κάτι μπορεί να γίνει.

ΠΗΓΗ pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου