Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Wall: "Σκόνταψε" στην απαισιοδοξία για τα βήματα των Κεντρικών Τραπεζών

Dow13.008,68-64,33 -0,49%  



  Nasdaq2.939,52-6,32 -0,21%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρές απώλειες συγκέντρωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, "ψαλιδίζοντας" τα κέρδη του μήνα, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα πιο ανήσυχοι πως οι Κεντρικές Τράπεζες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα λάβουν αυτή την εβδομάδα αποφάσεις κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς για την τόνωση της οικονομίας.

Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed ανακοινώνονται αύριο, ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Οι προσδοκίες για δράσεις των Κεντρικών Τραπεζών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν ενισχυθεί, πυροδοτούμενες από την κατάθεση του Ben Bernanke ενώπιον του Κογκρέσου στα μέσα Ιουλίου αλλά και τη δέσμευση του Mario Draghi την τελευταία εβδομάδα πως η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει το ευρώ, σημειώνουν οι αναλυτές της Barclays στο Λονδίνο.

«Πιστεύουμε ότι η απογοήτευση είναι πιθανή και στα δύο μέτωπα –προβλέπουμε ότι η Fed θα επιλέξει να περιμένει για περισσότερα καθοριστικά στοιχεία (προτού λάβει νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας) και αναμένουμε ότι τα μέτρα της ΕΚΤ θα είναι κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς- ενισχύοντας πιθανότατα τη μεταβλητότητα στις αγορές και ωθώντας τη ζήτηση για ασφαλέστερα πάγια», όπως το αμερικανικό δολάριο, γράφουν οι αναλυτές.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλαν τα δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας να αντιτίθεται στην ιδέα παραχώρησης τραπεζικής άδειας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. "Οι Γερμανοί θέλουν το μεγάλο μπαζούκα να παραμείνει στο περιθώριο", σχολιάζει στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Miller Tabak.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 64,30 μονάδες (-0,49%) κλείνοντας στις 13.008,60 μονάδες. Σε επίπεδο μήνα ο δείκτης κέρδισε 1,1%, ενώ έχει κινηθεί ανοδικά τους εννέα από τους τελευταίους δέκα μήνες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 9 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Pfizer Inc κλείνοντας στα 24,04 δολάρια με άνοδο 0,33 δολ. ή σε ποσοστό 1,39%. Ακολούθησαν η AT&T με κέρδη 1,31% και κλείσιμο στα 37,92 δολάρια και η Bank of America Corp, η οποία έκλεισε στα 7,34 δολάρια με άνοδο 0,82%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Home Depot (-2,01%), η Caterpillar (-1,73%) και η Walt Disney (-1,33%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 6,30 μονάδων (-0,21%) και έκλεισε στις 2.939,50 μονάδες. Για το μήνα Ιούλιο, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2%. O S&P 500 σημείωσε πτώση 5,90 μονάδων (-0,43%) κλείνοντας στις 1.379,30 μονάδες. Στο μήνα κέρδισε 1,3%.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε σε ποσοστό 0,62% στα 1,60 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη άνοδο σημείωσε τον Ιούλιο ο δείκτης PMI για την περιοχή του Σικάγο στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 53,7 μονάδες από 52,9 μονάδες τον Ιούνιο ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 52,5 μονάδες.

Στο μεταξύ, βελτιώθηκε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για υποχώρηση, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ιδιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο Conference Board στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ενισχύθηκε στις 65,9 μονάδες τον Ιούλιο από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 62,7 μονάδων τον Ιούνιο.

Σχεδόν αμετάβλητες ήταν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.
Ειδικότερα, οι δαπάνες αυξήθηκαν σε ποσοστό μικρότερο του 0,1% ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν υποχωρήσει 0,1% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Τα προσωπικά εισοδήματα κατέγραψαν αύξηση 0,5% ενώ το ποσοστό αποταμίευσης διαμορφώθηκε στο 4,4% από 4% το Μάιο.

Εξάλλου, οι αμερικανοί εργαζόμενοι έλαβαν περιορισμένη αύξηση στις αποζημιώσεις τους κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012.

Το κόστος εργασίας ενισχύθηκε κατά 0,5% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, που επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Οι μισθοί και τα ημερομίσθια ενισχύθηκαν κατά 0,4%, έχοντας ενισχυθεί 0,5% την προηγούμενη περίοδο.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου