Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στάση αναμονής στη Wall Street

Dow13.271,64-3,56 -0,03%  



  Nasdaq3.076,21-0,38 -0,01%  

Η Wall Street χθες
Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall με τους επενδυτές να παραμένουν στο περιθώριο απουσία σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων και ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα δεν στάθηκαν ικανά να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά.

Ο Dow Jones έχασε μόλις 3 μονάδες έπειτα από δύο διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις. Ο βιομηχανικός δείκτης την προηγούμενη Παρασκευή συμπλήρωσε έξι διαδοχικές εβδομάδες κερδών πλησιάζοντας τα προηγούμενα υψηλά πολλών ετών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες η επιφυλακτικότητα στην αγορά καθώς οι επενδυτές θα περιμένουν την ανακοίνωση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη και τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών Dell Inc. και Hewlett-Packard Co.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε και σήμερα στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους μετά το δημοσίευμα του Spiegel ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την επιβολή συγκεκριμένων ορίων στις αποδόσεις των ομολόγων από τις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΚΤ σκοπεύει να προβαίνει σε αγορές κρατικών χρεογράφων όταν τα spreads σε σχέση με τα γερμανικά ομόλογα ξεπερνούν τα συγκεκριμένα όρια.

Το δημοσίευμα βελτίωσε αρχικά το κλίμα στις αγορές ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση τόσο της ίδιας της ΕΚΤ όσο και της γερμανικής κυβέρνησης.

"Είναι απόλυτα παραπλανητικό να υπάρχουν δημοσιεύματα για αποφάσεις, οι οποίες δεν έχουν ληφθεί ακόμα και για προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί ακόμα από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο θα ενεργήσει αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του", ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Seibert σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου δήλωσε εξάλλου ότι "δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή ή σημαντική απόφαση" από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας.  Την ίδια στιγμή η γερμανική Bundesbank επανέλαβε την αντίθεση της σε αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 3,50 μονάδες (-0,03%) κλείνοντας στις 13.271,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε οριακή πτώση 0,01% και έκλεισε στις 3076.20 μονάδες, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 1.418,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 20,09 δολ. με άνοδο 0,57 δολ. ή σε ποσοστό 2,92%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 1,87% και κλείσιμο στα 8,15 δολ. και η JP Morgan Chase, η οποία έκλεισε στα 37,37 δολ. με άνοδο 1,05%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η American Express (-1,20%), η Verizon Communications Inc (-0,82%) και η AT & T (-0,75%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση παραμένοντας αμετάβλητη στα 1,65 δολάρια.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Aetna Inc. επιβεβαίωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην εξαγορά της Coventry Health Care Inc. με τη συμφωνία συνολικού ύψους 5,7 δισ. δολ. να περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές.

Στο ταμπλό ο τίτλος της Coventry σημείωσε άλμα 20%.

Στον αντίποδα η μετοχή της αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού Lowe’s υποχώρησε 5,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 10% στα κέρδη β΄ τριμήνου στα  747 εκατ. δολ. από 830 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Σε ανά μετοχή επίπεδο, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 64 cents.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 2,1% στα 14,25 δισ. δολ. Σημειώνεται πως αναλυτές σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη 70 cents ανά μετοχή και έσοδα 14,46 δισ. δολ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου