Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΜΕΑ ήρθαν στα χέρια με τα ΜΑΤ

Αντιμέτωποι με την αστυνομική βία ήρθαν άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους, οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Τα άτομα με αναπηρία, που συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα  «να πιαστούν» στα χέρια με τα ΜΑΤ.

Παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, δεν υπέκυψαν και πέρασαν από το φραγμό που τους είχαν κάνει οι αστυνομικοί.


Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια κάνοντας λόγο για αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποί τους κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζήτησαν να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Μπούρα. Το τραγελαφικό, ωστόσο, της υπόθεσης είναι ότι οι είσοδοι που τους υπέδειξαν δεν ήταν προσβάσιμες για αναπηρικά αμαξίδια!

Όταν έφτασαν στην πρωθυπουργική κατοικία, τους πρότειναν να μπουν στο κτήριο, λόγω και της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, από την πίσω πόρτα, η οποία είχε σκαλοπάτια. Μη μπορώντας να ανέβουν να αμαξίδια, τους έστειλαν στην κεντρική είσοδο, η οποία επίσης δεν διαθέτει ράμπα για να ανέβουν τα αμαξίδια. Έπειτα από συνεννοήσεις των ανδρών ασφαλείας της πρωθυπουργικής κατοικίας, αποφάσιζαν να μετακινήσουν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα από την πλαϊνή πλευρά όπου υπάρχει ράμπα για να ανέβουν τα αμαξίδια και έτσι οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ κατάφεραν να δώσουν το ψήφισμα στον κύριο Μπούρα.   

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου