Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ της βουλής στην άρση ασυλίας του Παπαδημούλη-ΝΑΙ στην άρση ασυλίας της Μπακογιάννη



Σχόλιο από ALEXANDER

Σύσσωμη η Βουλή είπε όχι στην άρση ασυλίας του Παπαδημούλη
(πλην 17 Λακεδαιμονίων).
Δεν ντρέπεστε ρε λαμόγια του κερατά που κάνετε και επιλογή ποίος θίγετε από τις βρισιές σας και ποίος όχι;  
Γιατί να μην καθίσει στο σκαμνί επειδή η μηνύτρια είναι η Τζούλια;
Αλλά ξέχασα αν καταδικαστεί ο Παπαδημούλης κινδυνεύει η δημοκρατία μας  
η Ευρώπη, ο Πλανήτης και το Ηλιακό μας σύστημα….
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ…. 

Τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη άνοιξε η Βουλή για τη διερεύνηση της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του συζύγου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Ισίδωρου Κούβελου.

Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία η κ. Μπακογιάννη ζήτησε η ίδια να αρθεί η ασυλία της. «Η υπόθεση μου έχει κοστίσει πολιτικά και προσωπικά. Ζητώ την άρση της ασυλίας μου για να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση, για να μην μείνει καμία σκιά για να μπορούν να την εκμεταλλευτούν οι άσπονδοι φίλοι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.Κατά την ψηφοφορία, 236 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 5 «όχι», 3 «λευκό» και 1 «άκυρο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της ΝΔ επικοινώνησε πριν από την ψηφοφορία με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων τονίζοντας τους ότι πραγματικά θεωρεί ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία της και να την στηρίξουν.

Σε ό, τι αφορά την ουσία της υπόθεσης η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας και το συγκεκριμένο ποσό προέρχεται από αγοραπωλησία υπάρχοντος περιουσιακού στοιχείου. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο σύζυγός της θεώρησε ότι το ποσό του 1 εκ. ευρώ έπρεπε να δηλωθεί στο πόθεν έσχες της επόμενης χρονιάς.

Για την μήνυση που είχε υποβάλει το 2010 η Τζούλια Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη για χαρακτηρισμούς που είχε εξαπολύσει εναντίον της, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε «όχι» στην άρση της ασυλίας του βουλευτή. Αναλυτικά, «όχι» ψήφισαν 224 βουλευτές, «ναι» ψήφισαν 17, ενώ 3 ψήφισαν «λευκό».

Ο κ. Παπαδημούλης από την πλευρά του μιλώντας στην Ολομέλεια, με αφορμή την δική του υπόθεση, έκανε αναφορά στις μεγάλες καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης σε σημαντικές υποθέσεις όπως για παράδειγμα είναι η Ζήμενς.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου