Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφωνία των τριών στα νέα μέτρα

Συμφωνία των τριών στα νέα μέτρα
Κατά την αποχώρησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες, με αρκετά ζητήματα να είναι ακόμα σε εκκρεμότητα».  Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για τετραετή επιμήκυνση. Αναφερόμενος στη ρήτρα αντικατάστασης την αποκάλεσε σημαντικό μέτρο, ενώ έκανε λόγο για συνολική διεκδίκηση της κυβέρνησης σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα.
«Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινά αυτές τις ημέρες, αλλά η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα. Το πακέτο μέτρων θα είναι ενταγμένο σε συγκεκριμένο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Ο χρόνος τρέχει σε βάρος μας. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε. Πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος από την Ιππκοράτους.
«Πρέπει να συμφωνήσουν οι εταίροι μας πρώτα για τα νέα μέτρα. Μετά θα υπάρξει η ψήφιση. Θα το κουβεντιάσουμε με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα γίνουν άλλες συναντήσεις για τα μέτρα», ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα που συμμετείχε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Την Δευτέρα ο κ. Στουράνρας θα συναντηθεί με την τρόικα, όπου θα τους παρουσιάζει τα μέτρα. Ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο η ψήφιση του πακέτου να γίνει μετά το Eurogroup, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου. Εκεί η χώρα μας θα ζητήσει την στήριξη των εταίρων στο νέο πακέτο, η ψήφιση του οποίου μάλλον θα γίνει πριν τη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου