Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τους γιατρούς.

Στο μέτωπο των φαρμάκων σημαντική ήταν η προσέλευση των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα φαρμακεία το τελευταίο διήμερο, με στόχο να προμηθευτούν φάρμακα, καθώς από το Σάββατο σταματούν τη χορήγηση με πίστωση, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.


Ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ήταν για την Πέμπτη, 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.

Υπήρξε μάλιστα χρονικό διάστημα (10πμ έως 11πμ) που καταχωρήθηκαν 1.250 συνταγές ανά λεπτό.

 Σε αναβρασμό και ο ΙΣΑ

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών καθώς οι γιατροί της Ένωσης ανακοίνωσαν ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου διακόπτουν και αυτοί τη συνεργασία με τον οργανισμό.

 Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη (20 ευρώ) και στη συνέχεια να πηγαίνουν και πάλι στον ΕΟΠΥΥ όπως με τα φάρμακα για να πάρουν τα χρήματά τους.

Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διαμηνύσει πως όποιος εισπράξει χρήματα από ασθενείς θα διακόψει αυτόματα τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί προβλέπουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον φορέα καθώς όπως λέει η Ένωση: «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου