Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επέστρεψαν οι εβδομαδιαίες απώλειες στην Wall Street

Dow13.579,47-17,46 -0,13%  



  Nasdaq3.175,96-6,66 -0,21%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, υποχρεώνοντας τους βασικούς δείκτες στην πρώτη τους εβδομαδιαία πτώση για το μήνα Σεπτέμβριο.

"Μετά από δύο εκρηκτικές εβδομάδες ανόδου, που χάρισαν στον S&P κέρδη 3,5%, είναι μεγάλη νίκη να κλείνει αυτή η εβδομάδα σχεδόν σταθεροποιητικά με τόσες πηγές ανησυχίας τριγύρω: Μέση Ανατολή, δημοσιονομικός γκρεμός και περισσότερα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας", σχολίασε ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Lazard Capital Markets.

Την Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με την προσοχή να στρέφεται στις φήμες πως η Ισπανία προετοιμάζει το έδαφος για να ζητήσει επίσημα πακέτο στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους της αλλά και στο ντεμπούτο του νέου iPhone της Apple στην αγορά λιανικής.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 17,40 μονάδες (-0,13%) κλείνοντας στις 13.579,40 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε 5,85%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που έληξε στις 25 Νοεμβρίου του 2011.  Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 4,00 μονάδων (0,13%) και έκλεισε στις 3.179,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,10 μονάδων (-0,01%) κλείνοντας στις 1.460,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η μετοχή των McDonalds κλείνοντας στα 93,65 δολάρια με άνοδο 0,50 δολ. ή σε ποσοστό 0,54%. Ακολούθησαν η General Electric με κέρδη 0,45% και κλείσιμο στα 22,53 δολάρια και η Exxon Mobil, η οποία έκλεισε στα 91,92 δολάρια με άνοδο 0,44%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Coca Cola (-1,53%), η Chevron Corp (-1,10%) και η Hewlett-Packard (-0,96%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που κάνουν λόγο για επικείμενο (ή όχι) αίτημα από την κυβέρνηση της Ισπανίας για έναρξη αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, που θα οδηγήσει σε πακέτο μέτρων για την χώρα.

Οι ευρωπαϊκές αρχές εργάζονται παρασκηνιακά για να ανοίξει ο δρόμος για ένα πρόγραμμα διάσωσης της Ισπανίας και απεριόριστης αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, βοηθώντας τη Μαδρίτη ώστε να καταλήξει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις, οι συνομιλιες μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και της Κομισιόν επικεντρώνονται σε μέτρα που θα απαιτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος διάσωσης, εξασφαλίζοντας ότι θα είναι έτοιμο πριν ζητηθεί επισήμως η διάσωση.

Υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν διεξαχθεί απευθείας με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Luis de Guindos. Το σχέδιο, το οποίο θα αποκαλυφθεί την επόμενη Πέμπτη, θα επικεντρώνεται σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ισπανική οικονομία, τις οποίες ζητούν εδώ και καιρό οι Βρυξέλλες, παρά σε νέους φόρους και περικοπές δαπανών.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Apple λανσαρε σήμερα το iPhone 5 στα παγκόσμια καταστήματα λιανικής, με τη ζήτηση να αναμένεται "λαίμαργη". Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έκλεισε με άνοδο 0,20% στα 100,10 δολάρια ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε το νέο ιστορικό υψηλό των 705,07 δολαρίων.

Μέσα στο πάρτι που έχει στηθεί για το iPhone, η Research in Motion σημείωσε βουτιά, καθώς η κατασκευάστρια των BlackBerry ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην παροχή των υπηρεσιών της στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Παραμένοντας στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Οracle ανακοίνωσε ανάλογα των εκτιμήσεων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο και βελτιωμένες πωλήσεις και περιθώρια, αν και τα συνολικά έσοδα τριμήνου υπολείπονταν ελαφρώς των εκτιμήσεων.

Κέρδη 0,6% σημείωσε η μετοχή των McDonald΄s, καθώς η αλυσίδα fast-food ανακοίνωσε ότι αυξάνει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 10% στα 77 σεντς ανά μετοχή. Το μέρισμά της αύξησε και η Texas Instrument, κατά 24% στα 21 σεντς ανά μετοχή.

Στο +16,40% έκλεισε η μετοχή της KB Home, καθώς η κατασκευαστική ανακοίνωσε κέρδη-έκπληξη για το γ΄ τρίμηνο χρήσης, αν και τα έσοδά της δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου