Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Λ. Τζανής - Η τελευταία του συνομιλία

Συγκλονίζει την κοινωνία του Βόλου αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου η αυτοκτονία, το απόγευμα της Πέμπτης (04/10), του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και επί σειρά ετών βουλευτή, Λεωνίδα Τζανή.

Το όνομα του 57χρονου πρώην πολιτικού εμφανιζόταν στη λίστα των πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού οι οποίες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Κατά πληροφορίες, έδωσε τέλος στη ζωή του διά απαγχονισμού στο πάρκινγκ του σπιτιού του, όπου τον βρήκε η σύζυγός του. Τα τελευταία χρόνια, ο Λεωνίδας Τζανής απείχε από την πολιτική και ασκούσε τη δικηγορία στον Βόλο.


Ωστόσο σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το e-volos.gr δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία έρευνα για τον Λεωνίδα Τζανή από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, κ. Μαυρίδης ήταν ενήμερος για το θέμα και ο αυτόχειρας.


Λίγες ώρες πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα ο Λεωνίδας Τζάνες είχε συνομιλία με τον δημοσιογράφο αλλά και ιδιοκτήτη του "Marconi Radio 96,1 F.M.", Γιώργο Κουμιώτη. «Μου τηλεφώνησε για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες και με τον ίδιο καταθλιπτικό τόνο στην φωνή, άρχισε να με ρωτάει διάφορα περίεργα» λέει, σύμφωνα με το e-volos.gr, ο δημοσιογράφος και παραθέτει το διάλογο :

Τζανής: Γεια σου Γιώργο, ο Λεωνίδας είμαι. Να σε ρωτήσω κάτι; Πώς το λες στο ραδιόφωνο, τί σακάκι φορούσα στο Γυμνάσιο;

Κουμιώτης: Καλά ρε, με πήρες μεσημεριάτικα για να με ρωτήσεις τί σακάκι φορούσες στο Γυμνάσιο;

Τζανής: Ναι, θέλω να το ακούσω. Τί σακάκι φορούσα στο Γυμνάσιο;

Κουμιώτης: (Γελώντας) Φορούσες εκείνο το καταπληκτικό το καρό, με τις δερματίνες στους αγκώνες και ανεβοκατέβαινες στο προάυλιο, στη παράγκα, με ένα βιβλίο στο χέρι, σαν σπασίκλας που ήσουνα.

Τζανής: Ρε ξέρεις εκείνο το σακάκι, από πού το είχα πάρει; Απ' τα παλιαντζίδικα.

Κουμιώτης: Είσαι άρρωστος; Γιατί είναι κλεισμένη η φωνή σου;

Τζανής: Όχι, δεν είμαι άρρωστος. Θα τα πούμε άλλη ώρα, γεια».

Στον θάνατο του Λεωνίδα Τζανή αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και βουλευτές.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου