Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ζητώ από κάθε βουλευτή ξεχωριστά να μην ψηφίσει τα μέτρα

Σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε από το βήμα της Βουλής, και θα ζητήσει να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή.

«Όσο κι αν επισείετε την απειλή της διαγραφής, είναι προτιμότερο να κοιτάει κανείς στα μάτια τον κόσμο που τον έφερε στη Βουλή, από το να κοιτάει υποταγμένες ηγεσίες» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενους στον πρωθυπουργό, τον οποίο εγκάλεσε, για το γεγονός ότι επί τρεις μήνες δεν έχει εμφανιστεί στη Βουλή.


«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την αντιπολίτευση. Είναι αυτός που θα σώσει το λαό;» διερωτήθηκε.

«Ο στόχος του κ. Σαμαρά είναι να σώσει την κυβέρνησή του, που καταρρέει, και όχι τη χώρα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ακόμη, χαρακτήρισε τη χώρα «οικονομικό προτεκτοράτο» και καταδίκασε την εκποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων.

«Ελπίζουμε αυτή η κακόγουστη παράσταση να λάβει σύντομα τέλος» κατέληξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει τη λογική της μη διαπραγμάτευσης και του «καλού και υπάκοου μαθητή», αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι από αντιμνημονιακός έγινε «μέσα σε μια νύχτα βασικός εγγυητής του μνημονίου», ενώ, αναφερόμενος στις χθεσινές του δηλώσεις του κ. Σαμαρά, σημείωσε ότι η επίκλησή του δεν είχε αποδέκτη τον ελληνικό λαό, αλλά τους «κυβερνητικούς του συνεταίρους»

Παράλληλα χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, καλώντας τους, αν πραγματικά διαφωνούν με τις ανατροπές στα εργασιακά, να καταψηφίσουν τα επικείμενα μέτρα. «Τώρα ανακάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι γινόμαστε προτεκτοράτο;» σημείωσε, προσθέτοντας: «Δεν ξέρει η ΔΗΜΑΡ ότι ο βασικός κορμός των απαιτήσεων για τα εργασιακά εχει ψηφιστεί από το Φεβρουάριο; Μήπως τσινάμε στην ουρά, γιατί θέλουμε να καταπιεί ο λαός αμάσητο το γάιδαρο των 13,5 δισ. ευρώ;».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μια «αποικία χρέους» και κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν την ευθύνη να σταματήσουν «τον κατήφορο», στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο επίμαχο γερμανικό έγγραφο, στο οποίο γινόταν λόγος για δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να κατατεθεί εγγράφως αντίγραφο της απάντησης της κυβέρνησης.

«Οι μάσκες πέφτουν» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για «απόλυτο εξευτελισμό» όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου γενικότερα.

«Δεν υπάρχει ΕΕ και ΕΚΤ, αλλά η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε που δίνουν εντολές» ανέφερε, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι από φόβο φτιάχνει «τον άξονα υποταγής» με τη διμερή συμφωνία Ελλάδας και Γερμανίας και ανέχεται να μετατρέπεται η χώρα σε προτεκτοράτο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου