Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στην Αγία Έδρα για επίσημη επίσκεψη ο Χριστόφιας

 Πόλη του Βατικανού: Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Αγία Έδρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος Χριστόφιας δώρισε στον Πάπα Βενέδικτο ένα αντίγραφο δέντρου ελιάς από ασήμι λέγοντας του ότι «η Κύπρος είναι γη του ευλογημένου δέντρου της ελιάς. Το δέντρο αυτό αποτελεί σύμβολο ειρήνης».

Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έφθασε στο Βατικανό συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Έλση, την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα Γιώργο Πουλλίδη, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστο Χριστοφίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αναφέρεται ότι κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας οδηγήθηκαν στο Αποστολικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος έτυχε υποδοχής από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους και ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρουσίασε τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει στον Πάπα Βενέδικτο και υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Αγίας Έδρας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Κράτους, Καρδινάλιο Tarcisio Bertone.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας πραγματοποιεί επίσημη κρατική επίσκεψη στο κυρίαρχο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα και Μέγα Μαγίστρο (Πρόεδρο) του Τάγματος Fra Mathew Festing και τον Μέγα Καγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών του Τάγματος, Jean Pierre Mazery.

Προστίθεται ότι κατά την επίσκεψή του στο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρίγκιπα του Τάγματος με το Περιδέραιο του Τάγματος των Ιπποτών, καθώς και τελετή παρασημοφόρησης του Πρίγκιπα από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, όπου θα έχει συνάντηση με στελέχη της Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται από τη σύζυγο του Έλση ενώ κατά τις επαφές του θα τον συνοδεύουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα Γιώργος Πουλίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου