Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ λίγα 24 ώρα πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες των μέτρων και του προϋπολογισμού. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ωστόσο η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο καθώς δημόσια πλέον το ένα στέλεχος κατηγορεί το άλλο. Δύο ημέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Κασσή και την αποχώρηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτική.


Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Μ. Χρυσοχοΐδης στον Real Fm 97.8 «Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην διάλυση»

«Φοβούμαι ότι μαζί με τα προβλήματα και τις πιέσεις που ασκούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εκ των πραγμάτων λόγω της λήψης των μέτρων και της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση όπως πάμε, παρά τις προσπάθειες όπως γίνονται από πολλούς από εμάς να μην οδηγηθούμε εκεί, ωστόσο φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο»

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιό»

«Το ΠαΣοΚ το πονάω. Το ΠαΣοΚ που έφυγα δεν είναι το ΠαΣοΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια. Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠαΣοΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠαΣοΚ σε συντηρητικοποίηση»

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Κρατικοδίαιτη η Ξενογιαννακοπούλου»


«Η κα. Ξενογιαννακοπούλου είναι κρατικοδίαιτη, περνούσε από θέση σε θέση επί 30 χρόνια και έστειλε τα απόνερα σε εμάς να τα διαχειριστούμε. Ο Ξυνίδης δεν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές. Οποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Δεν άντεξαν στα δύσκολα και έφυγαν, εμείς αντέχουμε στα δύσκολα, και δε θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ»

Π. Μπεγλίτης: «Δεν θα σωθούν όσοι φύγουν από το ΠΑΣΟΚ»


«Στο ΠαΣοΚ υπερασπιζόμαστε με όρους εθνικής ευθύνης το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Δεν θα σώσουν την ψυχή τους όσοι αποχωρούν από το ΠαΣοΚ και όσοι διαφωνούν. Έχουν βεβαρημένη την ψυχή τους»

Σ. Ξυνίδης: Βολές κατά πάντων

«Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου.  Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου.
Ο Χρυσοχοΐδης ήθελε να γίνει αρχηγός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αγκαλιαστεί με τον Λοβέρδο, που τα είχε βάλει με τον Βενιζέλο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ο Σκανδαλίδης, πιο πονηρός από όλους, αφού ξέχασε τις αριστερές του ανησυχίες που εκφραζόταν στη Bουλή για ψύλλου πήδημα και την αποστροφή του για τον Παπανδρέου από τη στιγμή που έγινε υπουργός».

Αμφιταλαντεύονται τουλάχιστον πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μετά τον Μιχ. Κασσή και ο Θόδωρος Παραστατίδης δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την στάση τους ο Κ. Σκανδαλίδης, η Θ. Τζάκρη, ο Μ. Μπόλαρης και ο Γ. Κουτσούκος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να περιορίσει τις απώλειες έστω και την τελευταία στιγμή. Κύκλοι πολύ κοντά στον Ευ. Βενιζέλο εκτιμούν ότι ο Κ. Σκανδαλίδης που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της Κ.Ο.



Το ΠΑΣΟΚ δείχνει την έξοδο στην ΔΗΜΑΡ

Στην περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ καταψηφίσει τα μέτρα τότε στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως ο Φώτης Κουβέλης θα πρέπει να αποχωρίσει από την κυβέρνηση. Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου