Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τις έδρες των διαγραφέντων ζητά το ΠΑΣΟΚ

Στην κατάσταση της χώρας και της παράταξης ρίχνουν τώρα το βάρος στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ως μείζονα την κοινοβουλευτική ‘αντοχή’ της κυβέρνησης στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Θεωρώντας πως το ΠΑΣΟΚ κράτησε ‘ζωντανή’ την κυβέρνηση, αποδίδουν τα εύσημα στους βουλευτές που ακολούθησαν την κομματική γραμμή και επιτίθενται στους διαφωνούντες.

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλο, εκτιμούν πως οι διαγραφέντες πλέον από το κόμμα έξι βουλευτές δεν συνιστούν ομάδα, αλλά πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις με …διαφορετικά κίνητρα.
Σοβαρό ζήτημα ‘ πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας ’ εγείρουν ειδικά για τους κ.κ. Θόδωρο Παραστατίδη και Γιάννη Κουτσούκο, που είχαν διαφοροποιηθεί και στην ψηφοφορία του Φεβρουαρίου και υπέβαλαν ειδικό αίτημα επανόδου στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας την ανάγκη της χώρας να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Θυμίζοντας μάλιστα με νόημα την ‘σοβαρότητα’ που επέδειξαν συνάδελφοί τους σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, παραιτούμενοι από τις έδρες τους, τους καλούν εμμέσως να κάνουν το ίδιο.

Για τον Κώστα Σκανδαλίδη, θυμίζουν ότι η πρόταση να αποφασίσει συλλογικά η ΚΟ και η μειοψηφία να αποδεχθεί την θέση της επί των μέτρων, υπήρξε δική του, ενώ εκφράζουν την λύπη τους για στελέχη που ‘ βρέξει-χιονίσει ’, «ακολουθούν αταλάντευτη την προσωπική τους στρατηγική, προκαλώντας δυσανάλογα μεγάλη φθορά στην παράταξη και την αξιοπιστία της χώρας». Σημειώνουν πάντως πως … «ουδέν κακό, αμιγές καλού», αφού «η ύπαρξη δύο γραμμών για την πορεία της χώρας δεν μπορούσε να συνεχιστεί»… Δεν σχολιάζουν περαιτέρω την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη, εστιάζοντας πάντως στην όποια συζήτηση μπορεί να γίνει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και χαρακτηρίζοντας ως ‘ στρατηγική φενάκη ’ τυχόν επιδίωξη σύγκλησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου