Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Β. Μιχαλολιάκος κατά Αντ. Μανιτάκη

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου έχει προκαλέσει εγκύκλιος προς τους δήμους ότι ο νόμος, όσον αφορά το «πρόγραμμα κινητικότητας», θα εφαρμοστεί, παρά την άρνηση κάποιων δήμων, να στείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Πειραιά απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ζητώντας του να σταματήσει να απειλεί εργαζομένους και να στρέφεται κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΟΤΑ, διότι εκτός των άλλων εκθέτει και την κυβέρνηση. Ο κ. Μιχαλολιάκος καλεί τον υπουργό, εάν δεν σκοπεύει να αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία, να παραιτηθεί.


«Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης, σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους πουδοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη», αναφέρει στην επιστολή ο δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος καλεί τον υπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει τις εγκυκλίους που δυναμιτίζουν τις σχέσεις πολιτείας- ΟΤΑ και απειλούν τους εργαζόμενους και προσθέτει: «Εάν δεν σκοπεύετε να αλλάξετε λογική και συμπεριφορά, φοβούμαι ότι δεν υπάρχει για εσάς άλλος δρόμος από αυτόν της παραίτησης».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο προς τους δήμους, με την οποία υπενθυμίζει στις υπηρεσίες τις προβλέψεις του νέου μνημονίου και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με το γεγονός ότι από τη δημοσίευση του Ν. 4093/12-11-2001 έχουν, ήδη, τεθεί σε διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου