Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ποδαρικό με «ηλεκτροσόκ» από 10 έως 15 ευρώ τον μήνα

Αυξήσεις, από την 1η Ιανουαρίου στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, κατά μέσο όρο, τον μήνα προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός.

Αναπτύσσοντας τα στρατηγικά σχέδια της επιχείρησης στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι, για κατανάλωση 800 κιλοβατορών, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για κατανάλωση από 1.400 έως 1.600 κιλοβατόρες που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ τον μήνα.


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%. Και αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερβός γίνεται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωση της χώρας, από το 2010.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε, ακόμη, ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση είναι να μειωθεί.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου