Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό-Χρυσή Αυγή: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - "Να απελαθούν τα... αφελληνισμένα ανδρείκελα"

Το Σκοπιανό και τα εθνικά θέματα εν γένει αποτελούν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις, προ τριών εβδομάδων, της βουλευτού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ιωάννας Γαϊτάνη.

Πιο συγκεκριμένα, «τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα» δηλώνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε ανακοίνωσή του «σχετικά με ανιστόρητες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό».

«Σε συνέντευξή της, πριν τρεις εβδομάδες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη κατηγορεί την Ελλάδα για αδιέξοδο με τα Σκόπια, καταλογίζοντας στη χώρα μας "οικονομικό επεκτατισμό", εξαιτίας "καπιταλιστικών συμφερόντων"» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης.

Και συνεχίζει: «Δεδομένης και της συμμετοχής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση υπέρ του σκοπιανού "αλυτρωτισμού", αλλά και σειράς ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τη θέση του. Υιοθετεί αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις; Τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα».

Για «άσφαιρο αντιπερισπασμό της ΝΔ, που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων» και που «δεν πείθει κανέναν» μίλησε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Άλλωστε, δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ο κ. Σαμαράς είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που έχει βαριές ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «είναι σαφής από την πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα, δηλαδή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

«Αλήθεια, η θέση του κ. Σαμαρά ποια είναι σήμερα;» διερωτάται ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΗΓΗ protothema


Χρυσή Αυγή: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - "Να απελαθούν τα... αφελληνισμένα ανδρείκελα"



​«Τα αφελληνισμένα ανδρείκελα του Σύριζα που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας να απελαθούν πάραυτα στα Σκόπια και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα». Με αυτή τη φράση απάντησε η Χρυσή Αυγή στην τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαϊτάνη, η οποία μιλώντας σε σκοπιανή εφημερίδα αποκάλεσε το γειτονικό κράτος «Μακεδονία» ισχυριζόμενη μάλιστα ότι πίσω από την ονομασία κρύβεται επεκτατισμός… από πλευράς Ελλάδας.
Όπως αναφέραμε νωρίτερα στο star.gr, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εφημερίδα των Σκοπίων«Nova Makedonija» έκανε λόγο για Έλληνες καπιταλιστές στους οποίους -κατά την ίδια- οφείλεται η διαφορά μεταξύ των δύο κρατών στην ονομασία: «Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου».


ΠΗΓΗ  star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου